• 300 g (búza)liszt (nálam 150 g Diawllness Zero6, 100 g tk búzaliszt, 50 g durumliszt)
• 2 csapott tk porélesztő
• 1 tojás sárgája
• fél kk só
• 60 g cukornak megfelelő édesítő (nálam kb. 15 g Diawellness négyszeres erejű édesítő)
• 1 narancs leve
• tej (annyi, hogy a narancslével együtt kb. 2 dl legyen)
• 3 ek olvasztott kókuszolaj
• kb. 30 g aszalt gyümölcs apróra vágva (nálam barack és gyömbér)
• 1 tk őrölt kardamom
• fél kk bourboun vanília őrlemény
• pár csepp narancs aroma
Tetejére:
• kb. 1 ek olvasztott vaj (20 g)
• édesítő (nálam kb. 10 g Diawellness négyszeres erejű édesítő)
• fahéj (nálam fél tk)
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük. (Nekem kb. 40-50 perc volt.) Öt egyenlő részre osztjuk, 10-12 cm-es köröket nyújtunk, késsel négy helyen bevágjuk, úgy hogy a közepe egyben maradjon, majd kicsit széthúzzuk a bevágott részeket. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket és minden cikk közepére ejtünk egy kis bemetszést, majd kb. 10 percig pihentetjük. Lekenjük olvasztott vajjal, megszórjuk az édesítő és fahéj keverékével és előmelegített sütőben megsütjük. (Gázsütőben 5-ös fokozaton – ez kb. 190 fok – kb. 15-18 percig sütöttem.)
Szénhidrát és kalória:
Az egész adag: 130 g ch és 1600 kcal.
5 db esetén, 1 db: 26 g ch és 320 kcal.
100 grammra kiszámolva: 24 g ch és 300 kcal.
- 1-2 evőkanál olaj a kenéshez - 4 evőkanál porcukor - 2 csapott evőkanál kakaópor (holland, ha másfélét használunk, akkor abból picit több) 1. Én először a töltelékhez kevertem...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA leveles tésztát kinyújtom.Lekenem tojással.Ha cukrozatlan a kakaópor akkor összekeverem a porcukorral.Megszórom a tésztát.Feltekerem A tésztát.Kb egy ujjnyi vastag szeleteket vág...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűElőször készítsük el tölteléket: Öntsük a vizet egy kisebb edénybe, rakjuk bele a hagymát és pároljuk 5 percig. Ezután adjuk hozzá a spenótot, a fűszereket és főzzük addig, míg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉlesztőt futtatni, hozzá a többi anyag. Dagaszt, 1 óra kelesztés. Átgyúrni 12 felé oszt., 45 cm hosszú rudakra. Csomózni , 30 perc pihenés. Lekenni. 200 fok 25-30 perc
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz