• 300 g (búza)liszt (nálam 150 g Diawllness Zero6, 100 g tk búzaliszt, 50 g durumliszt)
• 2 csapott tk porélesztő
• 1 tojás sárgája
• fél kk só
• 60 g cukornak megfelelő édesítő (nálam kb. 15 g Diawellness négyszeres erejű édesítő)
• 1 narancs leve
• tej (annyi, hogy a narancslével együtt kb. 2 dl legyen)
• 3 ek olvasztott kókuszolaj
• kb. 30 g aszalt gyümölcs apróra vágva (nálam barack és gyömbér)
• 1 tk őrölt kardamom
• fél kk bourboun vanília őrlemény
• pár csepp narancs aroma
Tetejére:
• kb. 1 ek olvasztott vaj (20 g)
• édesítő (nálam kb. 10 g Diawellness négyszeres erejű édesítő)
• fahéj (nálam fél tk)
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük. (Nekem kb. 40-50 perc volt.) Öt egyenlő részre osztjuk, 10-12 cm-es köröket nyújtunk, késsel négy helyen bevágjuk, úgy hogy a közepe egyben maradjon, majd kicsit széthúzzuk a bevágott részeket. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket és minden cikk közepére ejtünk egy kis bemetszést, majd kb. 10 percig pihentetjük. Lekenjük olvasztott vajjal, megszórjuk az édesítő és fahéj keverékével és előmelegített sütőben megsütjük. (Gázsütőben 5-ös fokozaton – ez kb. 190 fok – kb. 15-18 percig sütöttem.)
Szénhidrát és kalória:
Az egész adag: 130 g ch és 1600 kcal.
5 db esetén, 1 db: 26 g ch és 320 kcal.
100 grammra kiszámolva: 24 g ch és 300 kcal.
Először a folyékony, majd az többi hozzávalót is a kenyérsütő üstjébe mérem, közepes keménységű tésztát dagasztunk. Sima, fényes, szakadásmentes felületű legyen, de azért legyen t...
Elkészítési idő: bő 3 óra Nehézség: Közepesélesztő, tej, cukor... meg langyosítom... az összes hozzávalóból dagasztunk egy közepesen lágy rugalmas tésztát.... 30 perc kelesztés jön... ezután 12 db..ra vágom... kigömbölyít...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű75 dkg liszt 1 jó evőkanál só 3 dkg élesztő 1 dl tej 1 kávéskanál cukor csipet só 4 evőkanál fehérbor 2 kis pohár tejföl 1 egész tojás + 2 sárgája 5 dkg zsír 45 dkg darál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a szárított élesztővel és a sóval, majd hozzákeverjük az apróra vágott medvehagymát. A et összekeverjük a vízzel, meglangyosítjuk, majd hozzákeverjük az ola...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű