Családireceptkönyv.hu

Hópihe kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 300 g (búza)liszt (nálam 150 g Diawllness Zero6, 100 g tk búzaliszt, 50 g durumliszt)
• 2 csapott tk porélesztő
• 1 tojás sárgája
• fél kk só
• 60 g cukornak megfelelő édesítő (nálam kb. 15 g Diawellness négyszeres erejű édesítő)
• 1 narancs leve
• tej (annyi, hogy a narancslével együtt kb. 2 dl legyen)
• 3 ek olvasztott kókuszolaj
• kb. 30 g aszalt gyümölcs apróra vágva (nálam barack és gyömbér)
• 1 tk őrölt kardamom
• fél kk bourboun vanília őrlemény
• pár csepp narancs aroma
Tetejére:
• kb. 1 ek olvasztott vaj (20 g)
• édesítő (nálam kb. 10 g Diawellness négyszeres erejű édesítő)
• fahéj (nálam fél tk)

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük. (Nekem kb. 40-50 perc volt.) Öt egyenlő részre osztjuk, 10-12 cm-es köröket nyújtunk, késsel négy helyen bevágjuk, úgy hogy a közepe egyben maradjon, majd kicsit széthúzzuk a bevágott részeket. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket és minden cikk közepére ejtünk egy kis bemetszést, majd kb. 10 percig pihentetjük. Lekenjük olvasztott vajjal, megszórjuk az édesítő és fahéj keverékével és előmelegített sütőben megsütjük. (Gázsütőben 5-ös fokozaton – ez kb. 190 fok – kb. 15-18 percig sütöttem.)

Trükkök, tippek, praktikák:


Szénhidrát és kalória:
Az egész adag: 130 g ch és 1600 kcal.
5 db esetén, 1 db: 26 g ch és 320 kcal.
100 grammra kiszámolva: 24 g ch és 300 kcal.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejes zsemle
Tejes zsemle

A hozzávalókból lágy de rugalmas tésztát dagasztunk. A lisztet dagasztótálba tesszük, közepébe mélyedést készítünk. Ide jön a morzsolt élesztő ,a langyos tej a cukor. Kicsit össze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymás szendvics kenyér
Fokhagymás szendvics kenyér

A dagasztóba én mindig a sót teszem alulra, rámérem a lisztet, majd belemorzsolom az élesztő és rá a folyadék. Bele reszelem a fokhagymát. Alaposan kidagasztottam, a kelesztő tálb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Bukta, szilvalekváros
Bukta, szilvalekváros

A lisztet nagy tálba szórom a közepébe morzsolom az élesztőt rá a cukrot szórom a langyos tejet ráöntöm hagyom ott felfutni kb fél óra. Beleteszem utána a zsírt és a tejfölt majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrós batyu – imádom sütni is, enni is!
Túrós batyu – imádom sütni is, enni is!

Másfél dl langyos tejben 1 ek cukorral az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a lágy vajat /margarint/, 2 tojást, csipet sót, cukrot, és a felfuttatott éle...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk