1 šálka vlažnej vody
1 lyžička sušeného droždia
1 lyžička medu
2 1/2 šálky hladkej múky
1 lyžička soli
1 polievková lyžica olivového oleja
Postup prípravy
1. Krok
o väčšej miske si zmiešame dohromady teplú vodu, droždie ,medr a necháme 5 minút kým kvasnice nenabehnú..Droždie by sa malo napeniť ak sa tak nestane skúste to znova..
2. Krok
K droždiu potom pridáme múku, soľ a olivový olej a miesime kým sa nám všetko neprepojí..Musí nám vzniknúť plastické cesto..Miesime približne 8 minút potom by to malo byť správne premiesené..Ak sa vám cesto lepí pridajte trochu múky..
3. Krok
Cesto potom nechajte v miske ktorú si dbre vymastíte a taktiež pomastite aj vrch cesta..Prikryte misku utierkou a nechajte 30 minút na teplom mieste..Pokiaľ cesto momentálne nebudete potrebovať môžete ho dať aj do chladničky kde vám bude kysnúť pomalšie..
4. Krok
Cesto potom rozvaľkajte a roztiahnite na požadovanú veľkosť , potrite rajčinovým základom a ostatné ingrediencie si pridajte podľa vlastnej chuti..
5. Krok
Pečieme vo vyhriatej rúre 220 °C 10 - 15 minút..
A hozzávalókat összedagasztom. A tésztát kinyújtom (kör) és megkenem olvasztott vajjal. Háromszögeket vágok, feltekerem őket, újre megkenem és tepsire teszem. Hagyom kelni 60 fokos...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Könnyű♥ A megadott hozzávalókból meggyúrjuk a tésztát, kelesztjük, átgyúrjuk és újra kelesztjük. ♥ A megkenéshez szobahőmérsékleten meglágyítjuk a vajat, 8 ek. cukorral, 8 ek. holland...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEzekből rugalmas tésztát dagasztottam. Pihentettem 1 órát letakarva. Átgyúrtam, formáztam, sütőpapírral bélelt formába tettem, és újabb fél órát pihentettem.vízzel jól lespriccelte...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. 2. Egy nagyobb tálban keverjük el az útifű maghéjat és a vizet. Várjunk 5 percet, hogy legyen ideje a maghéjnak minél több vizet felvenni. Amíg...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: Közepes