Az élesztőt 1/2 dl. langyos-cukros tejben felfuttatjuk. Közben kimérjük a lisztet, átszitáljuk, közepébe mélyedést készítünk. Ebbe a mélyedésbe öntjük a felfutott élesztőt, a tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összegyúrunk, az élesztőt felfuttatjuk, és kb 45-50 percet kelesztjük. A tésztát kisodorjuk, akkora szájú pohárral, amekkora a párizsi. A kiszaggatott tésztát megkenjük szó...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesBedagaszt. Dagasztás után én 10-12db gombóccá veszem☺️ A gombócokat vékonyra nyújtottam, és szélesebb végénél kezdve feltekertem. Előmelegítettem a sütőt 200fokra,addig pont elég...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt 1 dkg kenyérliszttel 1 dl langyos, cukros tejben simára keverjük, és letakarva felfuttatjuk. A kétféle lisztet elvegyítjük a sóval, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes