40 dkg liszt bl80
1 dkg élesztő
3 dl víz ebből galuska szerűen fakanállal összekeverni, letakarva én kelesztő tálba raktam, a konyha pulton hagyni másnapig…
másnap adok hozzá
60 dkg liszt bl80
0,5 dl olaj
2 dkg só
2 dkg élesztő
3 dl víz…összedagasztani én géppel de lehet kézzel… akkor jó ha elválik a dagasztó falától és egy gomboccá válik, ha szükséges lehet vizet adni hozzá, ez mindig liszt függő
kétszer 40 percig kelesztem, a második végénél begyújtottam a sütőt.. 250 fokra tettem..megformázom a veknit…én úgy szoktam, hogy kilapogatom..jobbról behajtom a közepéig majd balról is a két végén háromszögbe is behajtom…aztán a végéről elkezdem feltekerni úgy hogy minden tekerést lenyomkodok a kezemmel… szép vekni lesz belőle… mehet a jénaiba… bemetszem kinek hogyan tetszik lehet hosszába keresztbe…jó alaposan lespriccelni vízzel a jénai tetejét is.. mehet a sütőbe. mikor szépen pirulgat leveszem a tetőt és még 15 percig sütöm…
Az élesztőt és a sót feloldom a meleg vízben, hozzáadom a joghurtot, a zöldfűszereket, az olajat és a liszteket, majd kézzel addig dagasztom a tésztát, amíg cipóvá áll össze és a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFél bögre langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. (A cukrot a tejbe szórjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, aztán megvárjuk, hogy a tetején vastag halványbarna hab képződj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBeleteszem egy tálba a lisztet,sót és a margarint.Addig morzsolom a margarint míg szép síma nem lesz.Középen csinálok egy lyukat és beleteszem a tojássárgáját,tejfölt,futtatott tej...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesBedagasztjuk a hozzávalókat,én mindent a hűtőből vettem ki. Kelesztés kb 40 percig Kinyújtom, olvasztott vajjal lekenem a tésztát, feltekerem mint a bejglit Ismét kelesztés kb...
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: Könnyű