menu

Családireceptkönyv.hu

Petrezselymes/fokhagymás briós


Írta:

Adag: 12 db
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:1 fej fokhagyma
fél dl olívaolaj
fél csomag porélesztő
1 kiskanál cukor
0,6 dl meleg tej
45 dkg finomliszt
1 kiskanál só
5 dkg vaj
1 1/2 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem zöld

Elkészítés:


A sütőt előmelegítjük. A fokhagymát bekenjük olajjal (tudja valaki miért?) és a sütőben 25-30 perc alatt puhára sütjük. Lehet azért, mert nem olajoztam be, de egyszer csak ezt hallottam: BUMM! és a fele fokhagyma gerezd felrobban t a sütőben, szerencsére csak felfele ment, így nem az egész sütőt kellett tisztára törölgetni:)
Ha megsült a hagyma leszedjük a héjat és villával pürésítjük.

2,5 dl langyos vízzel elkeverjük a tejet a cukrot és az élesztőt. 5 percet várunk.
A lisztet, a sót, az olívaolajat a fokhagyma pép felével tálba tesszük, hozzáöntjük az élesztős tejet és tésztát dagasztunk.
Nekem olyan lágy lett, legalább 10 dkg lisztet tettem még bele.

Letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük.



Ha megkelt 12 egyforma részre osztjuk, kis kerek gombócokká igazgatjuk.
25-30 cm hosszú rudakká sodorjuk. Csomót kötünk, az alsó végét felülről a közepébe dugjuk, a felsőt pedig alulra hajtjuk. Fél óra pihenés után 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

5 dkg vajat felforrósítunk, beletesszük a sült fokhagyma másik felét, egy-két percig sütjük, majd levesszük a tűzről. Belekeverjük a petrezselyem zöldjét és a briósok tetejére kenjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kellemesen fokhagymaízű, finom péksütemény.

Petrezselymes/fokhagymás briós

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
115. Molnárka
115. Molnárka

A vaj kivételével az összes hozzávalót a dagasztógép táljába mérjük. Elindítjuk a dagasztást. 3-4 perc után, amikor már összeállt a tésztánk több részletben hozzáadjuk a puha vaj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Anikó
120. Pita 2.
120. Pita 2.

Dagaszt 30 p kel. Átgyúrni 40 p kel Osztani 30 p kel Kerekre nyújtani, 15.20 cm,addig kel mig sütő melegszik. Rácson sütni 220 fok 8 - 9 perc

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Kakaós-fahéjas kilfik
Kakaós-fahéjas kilfik

elkészítés A lisztet, a cukrot, sót, a margarint a tojássárgájával összegyúrjuk. Az élesztőt kis cukorral a langyos tejfölben megfuttatjuk, hozzáadjuk a tésztához. Hagyjuk a té...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Sajtos stangli(fincsi)
Sajtos stangli(fincsi)

1 dl langyos tejben a cukrot elkeverem, belemorzsolom az élesztőt, és felfuttatom, ami azt jelenti, hogy kb. 15 percre magára hagyom. Meg fog emelkedni, és buborékos lesz. Egy tál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk