50 dkg háztartási keksz darálva, 21 dkg p.cukor,3 dkg kakaópor, 1 cs.vaníliás cukor, tej tetszés szerint (hogy a massza jól álljon össze!)
töltelékhez: 10 dkg vaj,l5 dkg p.cukor,1 cs.vaníliás cukor,10 dkg kókuszreszelék.
50 dkg Haushaltskeks gemahlen (Hartkeks – in Ungarn nennt sich der Haushaltskeks), 21 dkg Staubzucker, 3 dkg Kakaopulver, 1 Pkg. Vanillezucker, Milch beliebige Menge.
Für die Füllung: 10 dkg Butter, 15 dkg Staubzucker, 1 PKg. Vanillezucker, 10dkg Kokosraspeln.
A darált kekszet a p.cukorral,vaníliával,kakaóporral és tejjel összedolgozzuk,majd p.cukros deszkán elnyújtjuk téglalap alakúra. A vajat a p.cukorral,vaníliával jó habosra kavarjuk,majd a kókuszreszeléket is belekavarjuk. Rákenjük ezt a krémet a daráltkekszes elnyújtott "tésztára",majd a beiglihez hasonlóan felcsavarjuk jó szorosan. Végeit és széleit jól összenyomkodjuk,hogy ne essen szét.Meghempergetjük a kész hengereket kókuszreszelékben,és fóliába csomagolva kifagyasztjuk,majd felszeleteljük.
Die gemahlen Kekse mit dem Staubzucker, Vanillezucker, Kakaopulver & mit Milch vermischen, auf einem mit Staubzucker bestreuter Fläche dünn und länglich formen. Butter mit Staubzucker, Vanillezucker schäumig rühren und Kokosraspeln dazu mischen. Diese Mischung auf den Teig streichen, dannach Teig aufrollen. Ende und Anfang gut zusammenpressen, damits nicht auseinander fällt. Dann nochmals mit Kokos bestreuben, danach in Folie wickeln und ab in den Tiefkühler, ca. 2 Stunden (je nachdem wie schnell euer Tiefkühler ist) stehen lassen – danach aus der Folie ausrollen, aufschneiden und genießen
1. 30 dkg lisztet, 1 egész tojást, 5 dkg zsírt (vagy 6 dkg margarint), 1 csomag vaníliás cukrot, 3 evőkanál kristálycukrot, 0,5 dkg szalalkálit tejjel összegyúrunk, hogy beigli tés...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAmestecam ouale intregi cu zaharul, adaugam laptele si uleiul si apoi faina amestecata in prealabil cu praful de copt si data prin sita. Trebuie sa avem grija ca in cazul fainii ca...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelverjük a tojásfehérjéket cukorral. A tojássárgájákat összekeverjük egy csipet sóval és az olajat fokozatosan hozzáadjuk. Összekeverjük a tojásfehérjét a tojássárgájával és hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt 1 dl langyos tejben, 1 tk cukorral és egy csipet liszttel felfuttatjuk. A lisztet egy tálba tesszük, a vajjal elmorzsoljuk, a tejhez hozzáadjuk a cukrot, tojást és a só...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes