A palacsintatésztához:
60 dkg liszt
1 cs. sütőpor (vagy fele sütőpor, fele szódabikarbóna)
1 mkk. só
10 dkg cukor (6 dkg cukor+2 cs. vaníliás cukor)
1 kk. fahéj (el is hagyható)
A palacsinta hozzávalóit egy nagy fedeles dobozba öntöm, alaposan összerázom és lezárom.
Az így elkészített keverék hónapokig eltartható, bármikor kikeverem és már sütöm is.
A kész palacsintához még szükség van:
1 csésze palacsinta alappor
1 db tojás
1 csésze tej
1 evk olaj
Ezeket alaposan kikeverem, majd a tésztából kisebb és vastagabb palacsintákat sütök.
Tálalhatjuk porcukorral, mézzel, vagy juharsziruppal meglocsolva, mogyorókrémmel, vagy lekvárral, gyümölccsel.
A kész tésztába most frissen szedett, házi málna került, úgy sütöttem ki.
Készíthetjük almával, szilvával, meggyel, bármilyen gyümölccsel dúsítva is.
Ha az elkészített alaptésztához + fél csésze buborékos vizet adunk, hagyományos, vékony palacsintát süthetünk.
A csésze mérete 2dl. Az alapport én mindig dupla mennyiséggel készítem.
Bármilyen gyümölccsel elkészíthető, de natúr, sütés után juharsziruppal leöntve is finom.
A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük. A tojást a többi folyadékkal enyhén felverjük. Hozzáadjuk a száraz anyagok keverékét, majd sütőpapírral bélelt 25 cm-es tortaformáb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA palacsintához a hozzávalókat alaposan összekeverjük. Tejet annyit adjunk hozzá, hogy ne túl sűrű palacsinta tésztát kapjunk. Olajjal kikenjük a palacsintasütőt, egyenletesen elos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyléből, cukorból, fahéjból, pudingporból krémet főzünk, hagyjuk kihűlni. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 2 részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk, tepsibe rakjuk...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tejet forraljuk fel a vaníáscukorral.l.A szeletekre vágott kalácsot leforrázom a felforralt vaníliás tejjel, és félre rakom egy tálba. Ügyeljünk rá, hogy mindenhol átázzon a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű