A palacsintatésztához:
60 dkg liszt
1 cs. sütőpor (vagy fele sütőpor, fele szódabikarbóna)
1 mkk. só
10 dkg cukor (6 dkg cukor+2 cs. vaníliás cukor)
1 kk. fahéj (el is hagyható)
A palacsinta hozzávalóit egy nagy fedeles dobozba öntöm, alaposan összerázom és lezárom.
Az így elkészített keverék hónapokig eltartható, bármikor kikeverem és már sütöm is.
A kész palacsintához még szükség van:
1 csésze palacsinta alappor
1 db tojás
1 csésze tej
1 evk olaj
Ezeket alaposan kikeverem, majd a tésztából kisebb és vastagabb palacsintákat sütök.
Tálalhatjuk porcukorral, mézzel, vagy juharsziruppal meglocsolva, mogyorókrémmel, vagy lekvárral, gyümölccsel.
A kész tésztába most frissen szedett, házi málna került, úgy sütöttem ki.
Készíthetjük almával, szilvával, meggyel, bármilyen gyümölccsel dúsítva is.
Ha az elkészített alaptésztához + fél csésze buborékos vizet adunk, hagyományos, vékony palacsintát süthetünk.
A csésze mérete 2dl. Az alapport én mindig dupla mennyiséggel készítem.
Bármilyen gyümölccsel elkészíthető, de natúr, sütés után juharsziruppal leöntve is finom.
Tésztája: 6 tojás fehérjét 6 kanál langyos vízzel és 30 dkg kristály cukorral habosra verünk, majd beleadjuk a 6 tojás sárgáját egyenként, utána pedig 25 dkg réteslisztet fél cs....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy edénybe elkeverjük a lisztet kevés tejjel . A maradék tejet vaníliát és a cukrot elkezdjük forralni, majd hozzáadjuk a lisztet , tejet és pár percig főzzük. Mikor sűrűsödik , h...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEgy kb. 37x32 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a sütőbe toljuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. 4 db egész tojást kikeverünk, beleszórunk 2 ek cukrot, és kidolgozzuk. Bel...
Elkészítési idő: 17 perc Nehézség: KönnyűA túrót a tojássárgájával kikeverjük, hozzáadjuk az édesítőszert, a citromhéjat, majd a búzadarát és a zabhelyet. Ezután a habbá vert tojásfehérjét hozzákeverjük. Kb. 1 óráig hi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű