4 személyre:
2 csirkemell
80 dkg burgonya
1 kiskanál őrölt bors
1 nagy csokor petrezselyem
1 l olaj
4 evőkanál liszt
2 pohár tejföl
20 dkg trappista sajt
só, fokhagyma
A tisztított burgonyát vékony, hosszú szálakra reszeljük, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, a lisztet, ½ dl olajat, 1 dl tejfölt, sót és a lereszelt fokhagymát. Összekeverjük. A filézett sózott csirkemellet a masszába mártva bő, forró olajban kisütjük. Megszórjuk reszelt sajttal, miután ráolvadt a sajt, hideg tejföllel leöntjük.
A póréhagymát felvagdossuk és olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet is. Mikor egy picit megpirult felöntjük egy kevés vízzel és 10-15 percen át pá...
Elkészítési idő:A filezett libamelleket kettévágjuk, megsózzuk, vegetát is teszünk rá, majd hozzátesszük a kettébe vagy négybe vágott vöröshagymákat, és beletesszük az előtte már 10-15 percre beáz...
Elkészítési idő: 3 óraA mandulát leforrázzuk, lehéjazzuk, megszárítjuk, majd ledaráljuk. A húst 2-3 cm széles csíkokra vágjuk, besózzuk. A tojásokat enyhén felverjük, 2 tk sóval ízesítjük. A húscsíko...
Elkészítési idő: 60-120 perc