4 személyre:
2 csirkemell
80 dkg burgonya
1 kiskanál őrölt bors
1 nagy csokor petrezselyem
1 l olaj
4 evőkanál liszt
2 pohár tejföl
20 dkg trappista sajt
só, fokhagyma
A tisztított burgonyát vékony, hosszú szálakra reszeljük, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, a lisztet, ½ dl olajat, 1 dl tejfölt, sót és a lereszelt fokhagymát. Összekeverjük. A filézett sózott csirkemellet a masszába mártva bő, forró olajban kisütjük. Megszórjuk reszelt sajttal, miután ráolvadt a sajt, hideg tejföllel leöntjük.
A húsokat először ne a lisztbe, hanem a tojásba mártsuk! Utána jön a fűszeres liszt, és már süthetjük is!Extra ropogós lesz, ha a következő panírozást alkalmazzuk: tojás - liszt -...
Elkészítési idő: 1orahozzáadjuk a pirospaprikát, majd a húsokat. Pár percig pirítjuk a húsokat, majd öntünk alá egy kevés vizet és fűszerezzük. A vizet folyamatosan pótoljuk, de vigyázzunk, hogy sűrű s...
Elkészítési idő: 1 oraA csirkét ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd egy kevés olívaolajjal és a kurkumával jól keverjük össze, tegyük félre. Vágjuk apróra a vöröshagymát, zúzzuk össze a fokhagymát...
Elkészítési idő: