4 személyre:
2 csirkemell
80 dkg burgonya
1 kiskanál őrölt bors
1 nagy csokor petrezselyem
1 l olaj
4 evőkanál liszt
2 pohár tejföl
20 dkg trappista sajt
só, fokhagyma
A tisztított burgonyát vékony, hosszú szálakra reszeljük, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, a lisztet, ½ dl olajat, 1 dl tejfölt, sót és a lereszelt fokhagymát. Összekeverjük. A filézett sózott csirkemellet a masszába mártva bő, forró olajban kisütjük. Megszórjuk reszelt sajttal, miután ráolvadt a sajt, hideg tejföllel leöntjük.
A csirkét feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk, és forró olajon (vajon) hirtelen minden darabot rózsaszínűre sütünk. Melléteszünk egy négyfelé vágott sárgarépát, egy feldarabolt petrez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst 4-5 szeletre osztjuk, majd kiklopfoljuk, átkenjük sóval és borssal. A lisztet, a zsemlemorzsát, a zöld fűszereket, a fokhagymaport és a reszelt parmezánt összekeverjük. A to...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCsirkemell kiklopfolva Kockabacon pirítva...rá a lila hagyma...gomba...só... bors mustár.sajt..ezt összekeverve csirkemell baconszeletekre fektetve és az egész felülete megkenve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A fürj előkészítéséhez szárnyasvágó kést használunk. Levágjuk a hátcsont egyik feléről a húst, majd eltávolítjuk a hátcsontot (1. kép). Kivesszük a belsőséget, levágjuk a nyakát...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: Könnyű