20 dkg cukor
20 dkg margarin
18 dkg liszt
4 db tojás
½ sütőpor
12 dkg dió,
reszelt citrom héja
Cukrot a margarinnal habosra keverem, egyenként hozzáadom a tojások
sárgáját, majd apránként a sütőporral összekevert lisztet, végül lassan belekeverem a habbá vert tojások fehérjét. Kikent, lisztezett tepsibe (kb. 1 ½ cm vastagságura) kenem, és megszórom darabosra vágott dióval. Közepes tűznél kb. 30 percig sütöm. Pogácsa szaggatóval kifli formára vágom.
Tészta: én a tésztát kenyérsütőgéppel készítettem. Először a folyékony, majd a száraz hozzávalókat adtam hozzá. Én a 300 ml tej helyett 150 ml tej és 150 ml víz keverékét használta...
Elkészítési idő:8 almát vágj fel nagyon vékony szelletekre, egy gyalu segítségével. Facsard rá a szeletekre a citrom levét, így szép világos színűek maradnak. Egy nagy késes aprítógépben keverd ö...
Elkészítési idő:Az élesztőt 100 ml langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és a maradék tejjel tésztát dagasztunk. Lefedve, lang...
Elkészítési idő: