20 dkg cukor
20 dkg margarin
18 dkg liszt
4 db tojás
½ sütőpor
12 dkg dió,
reszelt citrom héja
Cukrot a margarinnal habosra keverem, egyenként hozzáadom a tojások
sárgáját, majd apránként a sütőporral összekevert lisztet, végül lassan belekeverem a habbá vert tojások fehérjét. Kikent, lisztezett tepsibe (kb. 1 ½ cm vastagságura) kenem, és megszórom darabosra vágott dióval. Közepes tűznél kb. 30 percig sütöm. Pogácsa szaggatóval kifli formára vágom.
1. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. 2. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját is. 3. A lisztet elkeverjük a sütőporr...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőször a krémet főztem meg. Egy tapadásmentes lábosba öntöttem a tejszínt, a vizet és belekapartam a vanília magjait. A krémport, tojássárgát kevés vizes tejszínnel csomómentesr...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesA rizsliszthez, az erytrithez/szőlőcukorhoz és a sóhoz keverjük habverővel a tojásokat egyesével, majd szép lassan a többi folyékony hozzávalót is. Beolajozott forró serpenyőben...
Elkészítési idő: 0,5 óra Nehézség: Könnyűtészta elkészítése: A nyersanyagokat összegyúrjuk, két részre osztjuk, kb. fél centiméter vastagra nyújtjuk, megsütjük. Krém: A tejet a liszttel csomómentesen elkeverjük és álla...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű