menu

Családireceptkönyv.hu

Almás pite


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tésztához
50 dkg liszt
14 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
csipetnyi só
15 dkg zsír
2 egész tojás
2-3 evőkanál tejföl
Töltelékhez
2 kg alma (kb. 1,30 kg reszelt alma)
10 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja
2 mokkáskanál fahéj
1 evőkanál gríz
2 evőkanál zsemlemorzsa
Tetejére
1 tojás

Elkészítés:


A lisztet összekeverjük a porcukorral, a sóval, a sütőporral, majd elmorzsoljuk a zsírral. Amikor már jó morzsalékos, simára gyúrjuk a tojással és a tejföllel. A tésztát fóliába csomagoljuk és egy órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Ez idő alatt elkészítjük a tölteléket. Az almát lereszeljük, megszórjuk 2 evőkanál cukorral, és néhány perc várakozás után kicsavarjuk. Ezután hozzáadjuk a megmaradt cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat, a citromhéjat és a grízt.
A tésztát két részre osztjuk. Az egyiket adagot akkorára nyújtjuk, hogy kibélelhessünk vele egy 22x33 cm-es tepsit, amelyet alaposan kikenünk zsírral és kiszórunk liszttel. A tészta lapot megszórjuk a zsemlemorzsával, rátesszük az alma tölteléket, kinyújtjuk a másik tésztát is, és beborítjuk vele a tölteléket.
A tészta tetejét lekenjük a felvert tojással, éles késsel, rács alakban, éppen csak megkarcoljuk a tészta tetejét, majd egy villával, megszurkáljuk.
180 fokosra előmelegített sütőben kb.30 perc alatt pirosra sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Leveles tepertős pogácsa
Leveles tepertős pogácsa

A langyos, cukros tejbe belemorzsoljuk és felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba tesszük a lisztet és a többi hozzávalót, majd jól összegyúrjuk. Meleg helyre téve 1 óra alatt a duplá...

Elkészítési idő: 215 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dóri
Mézes puszedli
Mézes puszedli

1. A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük: a lisztet, porcukrot, szódabikarbónát, kakaóport és a mézeskalács fűszerkeveréket. 2. Majd elmorzsoljuk benne a zsírt, az 1 t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Juckó
Hókifli ala Mamika
Hókifli ala Mamika

- Gyúrjuk össze a hozzávalókat - Egy éjszakát pihentessük - Másnap kiszaggatjuk kör alakú sütemény szaggatóval - Lekvárral töltjük (szilva, meggy...kevésbé folyékony) - Előmele...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Mandulás-narancsos keksz
Mandulás-narancsos keksz

Ez a keksz a nem formatartó típusú kekszek közé tartozik, ebből kiszúró formákkal szabályos formákat szaggatni nem lehet. Elkészítése egyszerűbb és gyorsabb is: arra kell csak figy...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk