1 kg alma, babapiskóták, 2 csomag vanilia pudingpor, 4,5 dl víz, cukor, fahéj, citromlé.
Egy kapcsos tortaformát kirakunk jó szorosan babapiskótával.A lereszelt almát puhára pároljuk 2 dl vízben. A pudinporokat elkeverjük 2,5 dl vízben és az almára öntjük. Sűrűsödésig főzzük. Megédesítjük ízlés szerinti cukorral, fahéjjal és egy kevés citromlevet adunk hozzá. Jól elkeverjük és melegen a piskótára öntjük a felét. Újabb babapiskóta-sor következik ( picit bele is nyomkodhatjuk az almába), majd az alma másik fele. Elsimítjuk és betesszük a hűtőbe megszilárdulni.Mikor kihűlt felverünk kb 1,5 - 2 dl HULALA tejszínt és vastagon az almára simítjuk. A tejszín tetejére csokit reszelünk vagy csoki tortadarát szórunk
A formákat kend ki vajjal. A csokit a vajjal vízgőz felett olvaszd meg. A tojásokat a porcukorral keverd habosra, majd add hozzá a lisztet es keverd tovabb mixerrel. Végül mehet be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát héjában megfőzzük. Közben fél dl tejfölbe belemorzsoljuk az élesztőt, 1 evőkanál lisztet szórunk rá, és hagyjuk megkelni. A többi lisztbe csipetnyi sót, 1 evőkanál kris...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűmint fennt. a féladag bőséges a kistepsibe :)
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KözepesA krumplit megpucoltam, felkockáztam, sós vízben megfőztem, leszűrtem és pépesre törtem. Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttattam. A lisztet a sóval elkevertem, hozzá...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: Közepes