1 kg alma, babapiskóták, 2 csomag vanilia pudingpor, 4,5 dl víz, cukor, fahéj, citromlé.
Egy kapcsos tortaformát kirakunk jó szorosan babapiskótával.A lereszelt almát puhára pároljuk 2 dl vízben. A pudinporokat elkeverjük 2,5 dl vízben és az almára öntjük. Sűrűsödésig főzzük. Megédesítjük ízlés szerinti cukorral, fahéjjal és egy kevés citromlevet adunk hozzá. Jól elkeverjük és melegen a piskótára öntjük a felét. Újabb babapiskóta-sor következik ( picit bele is nyomkodhatjuk az almába), majd az alma másik fele. Elsimítjuk és betesszük a hűtőbe megszilárdulni.Mikor kihűlt felverünk kb 1,5 - 2 dl HULALA tejszínt és vastagon az almára simítjuk. A tejszín tetejére csokit reszelünk vagy csoki tortadarát szórunk
1 A sütőt előmelegítjük 200 C-ra, valamint szilikonos sütőpapírral lefedünk egy sütőlemezt. 2 Először a tésztát készítjük el. A diót nyújtófával minél jobban összetörjük, majd a...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA háztartási kekszet édesített tej és kávé vagy rum (rumaroma) keverékében beáztatjuk, Egy közepes méretű, magas falú tepsit kirakunk vele úgy, hogy mindenhol fedje a t...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyűelkeverjük az aludttejet + tejfölt + cukrot -és annyi kukoricadarát,hogy sűrű palacsinta tészta sűrüségü legyen+ a szódabikarbóna+ citrom rezselt héját+ olaj -Egy órát pihentetjü...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűAz élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, csipet sóval és cukorral. Összedolgozzuk a por állagú hozzávalókat, majd hozzá keverjük a többi hozzávalót. Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű