A tésztához:
25 dkg liszt
2 evőkanál Vénusz olaj
2 dkg élesztő
1 csipet cukor
2 kiskanál só
1,5 dl meleg víz
A feltéthez:
pizzaszósz
felvágott
szárazkolbász
paprika
paradicsom
hagyma
reszelt sajt
A tésztához a hozzávalókat összedolgozzuk. 1 órát pihentetjük, kelesztjük meleg helyen.
A sütőt előmelegítjük 220 Celsius fokra. A tepsit kiolajozzuk, olajos kézzel a tésztát kinyújtjuk. Pizzaszósszal megkenjük. Felvágottat, kolbászt, hagymát sajtot, paradicsomot, hagymát teszünk rá, reszelt sajttal megszórjuk.
Szép pirosra megsütjük. Jó étvágyat hozzá!
Előző este átválogatjuk, és beáztatjuk hideg vízbe a babot, egy másik tálban pedig a füstölt húst. Másnap fél órára hideg vízbe teszünk egy Római tálat, fedelével együtt. A zölds...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegtisztított, érett paradicsom csumáját kivágjuk, összedaraboljuk. 5-6 percig főzzük, ledaráljuk vagy passzírozzuk. Ezt a kész levet már nem szükséges újra felfőzni, Üvegekbe tö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű---A hibátlan padlizsánt meghámozom és kisujjnyi vastag szeletekre vágom. --A szépen karikázott padlizsán szeleteket én flekken ízesítővel szórtam meg - néhány percre tálcára ter...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesOlajon megpároljuk a lecsepegtetett zöldségeket. Rászorjuk a lisztet, cukrot és a sót, majd felöntöm tejjel. Elkavarom és sűrűsödésig főzőm. Ezalatt egy serpenyőben olajat hevítek...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű