A tésztához:
25 dkg liszt
2 evőkanál Vénusz olaj
2 dkg élesztő
1 csipet cukor
2 kiskanál só
1,5 dl meleg víz
A feltéthez:
pizzaszósz
felvágott
szárazkolbász
paprika
paradicsom
hagyma
reszelt sajt
A tésztához a hozzávalókat összedolgozzuk. 1 órát pihentetjük, kelesztjük meleg helyen.
A sütőt előmelegítjük 220 Celsius fokra. A tepsit kiolajozzuk, olajos kézzel a tésztát kinyújtjuk. Pizzaszósszal megkenjük. Felvágottat, kolbászt, hagymát sajtot, paradicsomot, hagymát teszünk rá, reszelt sajttal megszórjuk.
Szép pirosra megsütjük. Jó étvágyat hozzá!
1. Morzsoljuk bele az élesztőt a langyos tejbe és hagyjuk felfutni. 2. Gyúrjuk össze a lisztet a tejföllel, a tojássárgájával, a vajjal, sóval, borssal és a kovásszal. 3. D...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz3-4 szelet kenyeret hideg vízbe áztatjuk, a darált húst összekeverjük az egész tojással, a pirospaprikával, zsemlemorzsával, a fokhagymanyomón áttört fokhagymával, sózzuk, borsozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA céklákat megmossuk, alufóliába csomagoljuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb. 60-70 perc alatt megsütjük. (Mikróban 10-12 perc alatt készen vannak.) Amikor kihűltek meghám...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű