menu

Családireceptkönyv.hu

Zongorabillentyű (karácsonyi aprósütemény)


Írta:

Elk. idő: 45perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg darált dió
30 dkg porcukor
1 db tojás (nagy)
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál liszt
A tojáshabhoz:
1 db tojásfehérje (nagy)
7 dkg porcukor
1 teáskanál étkezési keményítő (el is hagyható)
1 mokkáskanál citromlé (vagy pár csepp ecet)

Elkészítés:


A darált diót keverjük össze a porcukorral és a reszelt citromhéjjal, adjuk hozzá a tojást, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. Közben, ha nagyon ragadna a kezünkhöz, szórjuk meg a liszttel, és úgy gyúrjuk tovább.

Ezután morzsával megszórt felületen nyújtsuk ki kb. fél centi vastagságúra (én zsemlemorzsával megszórt sütőpapíron nyújtottam ki, és közben többször beliszteztem a sodrófát).

A tojáshabhoz egy kisebb tálba szitáljuk bele a porcukrot, majd adjuk hozzá a tojásfehérjét és a citromlevet, kézi habverővel kezdjük el jó habosra keverni (legyünk kitartóak, mert jó néhány percig kell keverni, hogy kellően sűrű, de kissé még folyós habot kapjunk).

Az előzőleg vékonyra nyújtott diós tészta tetejére egyenletesen kenjük rá a habot, majd éles késsel (vagy derelyevágóval) ízlés szerint szeleteljük fel. Késsel óvatosan alányúlva helyezzük a rudakat egy sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól kicsit távolabb.

Toljuk 100 fokra előmelegített sütőbe, és szárítsuk 15-20 percig (én légkeverésnél 100 fokon, 15 percig szárítottam). Vegyük ki a sütőből, és a tepsin hagyjuk kihűlni. Pár perc után késsel alányúlva óvatosan válasszuk le a sütőpapírról, és úgy hűtsük tovább.

A teljesen kihűlt süteményt fogyaszthatjuk azonnal, de száraz, hűvös helyen hosszabb ideig eltarthatjuk

Zongorabillentyű (karácsonyi aprósütemény)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sacko
Máglyarakás
Avatar Sacko Kedvelnék
Máglyarakás

A zsemléket félbe, majd vékony szeletekre vágjuk. A tejet, a tojásokkal, a cukorral és a citromlével elkeverjük, a zsemlékre öntjük, és hagyjuk felszívódni. A sütőt előmelegítjük...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zebra csíkos muffin
Zebra csíkos muffin

A tojásokat habosra keverjük a porcukorral.Hozzáadjuk a vizet és az olvasztott vajat majd összekeverjük.A rizslisztet összeforgatjuk a sütöporral majd a porcukros tojásos keverékhe...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Pudingos - Erdélyi Raffaello
Pudingos - Erdélyi Raffaello

1. A fehér tésztához a tojásfehérjét a cukorral felverem, a lisztet a sütőporral és a kókuszreszelékkel összekeverem, és óvatosan a felvert tojásfehérjéhez kavarom. 2. Kikent,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Fahéjas donut muffin
Fahéjas donut muffin

Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót, a fahéjat és a szerecsendiót. Egy másik tálban verjük habosra a tojást, a cukrot és az olajat, végül adjuk hozzá a tejet, és...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk