menu

Családireceptkönyv.hu

Frissítő, lúgosító uborkaleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók (1 személyre): kb. 5 cm hosszú kígyóuborka, vagy 2 közepes nagyságú hagyományos uborka, fél gerezd fokhagyma, kapor, kb. 2 dl víz, extra szűz olívaolaj, himalaya só, bors

Elkészítés:


Az uborkát az olaj és kapor kivételével a többi hozzávalóval összeturmixoljuk, majd egy tányérba öntjük. Belekeverünk egy kis kaprot, vagy megszórjuk a leves tetejét vele, majd meglöttyintjük a tetejét egy kis extra szűz olívaolajjal. Felkockázott uborka kockákkal dúsíthatod, hogy rágnivaló is legyen a levesben

Trükkök, tippek, praktikák:


Tipp: kis zabtejszín vagy kesudió hozzáturmixolásával krémesebbé tehető – (nekem nem hiányzott belőle)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Attila Horváth kenyere
Attila Horváth kenyere

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Alföldi vargabéles
Alföldi vargabéles

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Gyökérkenyér
Gyökérkenyér

Egy nagy tálban összekeverjük először a vizet az élesztővel, majd az olajjal, végül a sóval elkevert liszttel. Nem kell nagyon alaposan, elég fakanállal. Nedves ruhával lefedjük, e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Alma-eper leves
Alma-eper leves

Az epret alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk. Az almákat meghámozzuk, magházukat kiemeljük és a gyümölcshúst közepes darabokra vágjuk és annyi vízzel felöntve,...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk