Családireceptkönyv.hu

Diós-kakaós mini kuglóf


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


(5 db)

75 g darált dió

120 g liszt

1/2 tk só

100 g porcukor

35 g holland kakaó + a formához

140 g puha vaj

100 g cukor

75 g nádcukor

2 db egész tojás és 2 db sárgája

60 ml olaj (pl. napraforgó, olíva)

Elkészítés:


1. Egy mini kuglófforma mélyedéseit kivajazom, és kakaóporral megszórom (mintha kilisztezném, csak épp kakaóval). A sütőt 175 fokra (légkeverésest 155-re) előmelegítem.

2. A diót elkeverem a liszttel és a sóval, a porcukrot pedig a kakaóval szitálom át.

3. A vajat keverőgépbe teszem, és alaposan kikeverem a kétféle cukorral. Hozzáadom a tojásokat, és épp csak elkeverem. Így teszek az olajjal is. Most jöhet a cukros kakaó is.

4. Kiveszem a tálat a gépből, és egy spatulával eldolgozom benne a maradék diós hozzávalókat.

5. A forma mélyedéseibe adagolom a masszát, kb. 2/3-ad részig ér mindenhol. 35 perc alatt megsütöm, de azért az ujjammal óvatosan ellenőrzöm, hogy pont annyira lehet-e puha a belseje, amennyire én azt szeretném. A sütőből kivéve is fog még sülni a közepe magában egy kicsit. Mindenesetre a tűpróba itt most nem igazán használható.

6. Hagyom a formában teljesen kihűlni, és csak ezután fordítom ki belőle.

Próbáld meg úgy megsütni, hogy a közepe olvadós maradjon! Aztán, amikor valaki beleharap, és már éppen szólni akarna neked, hogy "hé, ennek nyers maradt a közepe!", akkor inkább nem szól egy szót sem, csak eszi tovább, mert rájön, hogy ennél jobb nem is lehetne.

Nem állítom, hogy könnyű eltalálni ezt a pont jó állapotot, de nagyot veszíteni nem tudsz rajta, maximum rendesen átsül az egész, és lesz egy elég jó diós-kakaós kuglófod. Azt azért még inspirációként mindenképpen elmondom, hogy ha mégis sikerül a kísérlet, és olvadós marad a közepe, az majdnem olyan lesz, mintha diós Nutellával töltötted volna meg. Pedig nem is. Ígérem, ez a mi kis titkunk marad örökre.


http://edesem.blog.hu/2015/02/26/olvadj_dios-kakaos_mini_kuglof

Diós-kakaós mini kuglóf

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos burganylabda
Sajtos burganylabda

Elkészítése: A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és összetörjük, mintha burgonyapürét készítenénk. Amikor langyos, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tojáso...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Ronika kenyere
Ronika kenyere

Kb 30- 40 perc a dagasztás ideje géppel. Kelesztőtálban 40 percet kelesztjük. Minden műveletnek áldásos a meleg, huzat mentes konyha. Lisztezett felületre borítjuk, formázzuk, óva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hidegtál madár formában
Hidegtál madár formában

A sütőtökből kifaragjuk a madár testét, a szárnyakat és a farokrészt külön-külön. A fehérretekből a farokra és a szárnyakra egy-egy rátétet készítünk. A farok részre feketeretek...

Elkészítési idő: 120 perc / elők
Nehézség: Közepes
share
Avatar Vendégváró kifli
Vendégváró kifli

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk