római tál, 1 nagyobb szál parasztkolbász, 8 szelet sertéskaraj (lehet csontos is), 2 nagy fej vöröshagyma, 30 dkg füstölt sajt, 1 1/2 dl ketchup, 5 dl tejszín, 1 csomag szeletelt bacon szalonna, só, frissen őrölt fekete bors
A római tálat beáztatjuk, legalább 20-30 percre, hogy alaposan megszívja magát.
Felkarikázzuk a kolbászt, megpucoljuk a hagymát és vékony karikákra vágjuk, lereszeljük a sajtot. A húst kisujjnyi vastagra elszeleteljük (ki lehet klopfolni, ha szeretnénk), sózzuk, borsozzuk mindkét felét. Egy kiöntős tálban a tejszínt elkeverjük jól a ketchuppal.
A római tálat kibéleljük bacon szeletekkel, az oldalát is, ráfektetünk 4 szelet húst egymás mellé, rászórjuk a hagymakarikák felét, a felkarikázott kolbász felét, a reszelt sajt felét és megöntözzük a tejszínes ketchup felével...majd ugyanez megismételve: szalonna szeletek, hús, hagyma, kolbász, sajt, a végén a maradék ketchupos tejszín. Ezután lefedjük az ételt a tetejével, sütőbe tesszük, 200 fokra állítjuk a hőmérsékletet és 2 - 2 1/2 óra alatt megsütjük. Az utolsó 15 percben vegyük le a tetejét és kicsit pirítsuk meg.
A sütési ideje alatt, a hagyma és a sajt beleolvad a ketchupos tejszínbe és a kolbász, szalonna finom, füstös íze átjárja a húst....
Laktató, "ütős" étel....ami brutálisan finom, különleges ízvilágú és még egy Római tál árának befektetését is: garantáltan megéri!!! :)
1 bögre = 2,5 dl 1. A sajtot lereszeljük. 2. Összegyúrjuk a liszttel, a tojással és a sóval. 3. Forró, bő olajba teáskanálnyi golyókat teszünk, és aranyszínűre sütjük őket. A go...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA csirkét felszeleteljük és kevés olajon 2-3 percig pirítjuk, majd egy tányérra tesszük. A zúzott fokhagymát megpirítjuk az olajban, hozzáadjuk a lisztet és folyamatosan kevergetjü...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA mángoldot és összevágott krumplit sós vízben megfőzzük. Közben elkészítjük az alapot. Kevés zsíradékon a fokhagymát megpirítjuk a bacon-nel, majd az egészet összekeverjük a le...
Elkészítési idő: Kb.fél óra Nehézség: KönnyűA húst megmossuk, felkockázzuk. A hagymákat apróra vágjuk. A zöldségeket és a burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk. Elkészítés Egy fazékban a felolvasztott zsírban megfonnyasz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Nehéz