Családireceptkönyv.hu

Padlizsán gazdagon


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 db padlizsán (kisebb, tömör)
2 db kápia paprika
2 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 db paradicsom
só, bors
1,5 dl olívaolaj
1 tk. (füstölt) fűszerpaprika
1 db chili paprika

Elkészítés:


Hevítsük fel az olívaolajat. A felkockázott hagymát öntsük bele. Soknak fog tűnni, de hidd el, így lesz jó! Ha már kellemesen megpirult, adjuk hozzá a felaprított fokhagymákat is. Ezután következik a héjastúl, kisebb darabokra felvágott padlizsánt. Sózzuk, borsozzuk és kevergetés mellett pirítsuk össze és főzzük puhára. A kápiákat szintén aprítsuk fel (kb. 2x2 cm-re), adjuk a már lassan krémes hagymás padlizsánhoz. A paradicsom ideje is eljött, tegyük ezt is bele. Aki szereti a pikáns ízeket,az mindenképpen vágjon bele egy chili paprikát is. Ha nem akarjuk nagyon erősre, akkor kaparjuk ki a magjait! Sűrű kevergetés mellett főzzük addig, amíg a paprikai is megpuhul, de nem esik még szét! A legvégén tegyük bele a füstölt fűszerpaprikát. Ez az íz teszi fel a koronát az egészre. Pont olyan lesz, mintha faszénen sültek volna a padlizsánok és a paprikák.Az eredmény nem csak finom, de a szemnek is káprázatos, ahogy a színek keverednek és megbújnak együtt.

Trükkök, tippek, praktikák:


A legfinomabb pirítóssal, de friss magos rozskenyérrel, vagy akár tésztához adva is mennyei.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Szabina
Párolt zöldségköret
Párolt zöldségköret

A sárgarépát meghámozzuk, és felszeleteljük. A gomba tönkjeit letörjük, és a külső részét eltávolítjuk. Az angol zellert alsó részét levágjuk, vékonyan meghámozzuk, felszeleteljü...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kukoricás maniókatallérok chilis salsával
Kukoricás maniókatallérok chilis salsával

A maniókagyökeret megpucoljuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. (ez elég időigényes!) Közben elkészítjük a salsát, azaz a mártogatós szószt. Ehhez a hagymazöldet és a kok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Karfiol fasírozott
Karfiol fasírozott

Sós vízben megfőzzük a rózsáira szedett karfiolt. A hagymát felkockázzuk és olajon megfonnyasztjuk. A kenyeret vízbe áztatjuk. Amikor a karfiol kihűlt, összekeverjük a fűszerekk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Padlizsánkrém
Padlizsánkrém

A padlizsánt faszénparázson jól megsütjük (készülhet sütőben is), megpucoljuk és apróra felvágjuk. Ezután a padlizsánt hagyjuk kihűlni, majd a vöröshagymával , majonézzel, sóval, b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk