menu

Családireceptkönyv.hu

Gombóc barack lekvárral


Írta:

Elk. idő: 20-perc
Adag: 6-8 /fő részére
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1-kkg-fehér krumpli, 1-db-sütő barack lekvár, 30-dk-finom liszt, 1-bögre gríz 1-deci olaj, kevés porcukor!

Elkészítés:


A krumplit meghámozom, összekockázom sóval puhára főzöm, majd le szűröm, és krumplitörővel pépesre töröm, és hagyom kihűlni! A grízt az olajon megpirítom, sózom, és kevés vízzel megfőzöm pár perc alatt, és egy pecsenye tálra öntöm, szét terítem, előkészítve a gombócoknak! Rakok fel bő vizet forrni a gombócoknak. Ha már hi hűtl a krumpli, tálba öntöm, és adok hozzá annyi lisztet, hogy jó kis puha állagú tésztát kapjak, akkor jó, ha már nem ragad a kezemre, de vigyázok azért, meg ne tömjem lisztel, mert az sem jó! Krumpli, és liszt függő a liszt mennyiség hozzá adása, amikor ezzel kész vagyok, a lekvárt felkockázom egy tányérra rakva. A tésztából veszek ki egy kis csomót, kb-4-centi legyen a gombóc nagysága, tenyérrel megformázom, kicsit lapítom, és közzé teszem a lekvárt, majd jól összezárom, hogy a lekvár ki ne szökjön, és tálcára rakosgatom, kb-15-gombóc lesz! Ha már ezzel is kész vagyok, a lobogó vízben kifőzöm, 6-8-perc alatt, és szűrő kanállal egyenként rászedem a kiterített grízre, és óvatosan beleforgatom! Porcukrot szórok a tetejére, és lehet fogyasztani! 60-perc alatt elkészül!

Trükkök, tippek, praktikák:


Ezt a gombócokat szilvával szoktuk tölteni, de a lekvárral is nagyon finom, csak óvatosan kell készíteni!

 Gombóc barack lekvárral

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Paprikás tojás - OK
Paprikás tojás - OK

1. A tojásokat megfőzzük, és meghámozzuk. 2. Apróra vágott vöröshagymát zsírban megpirítunk, egy kevés pirospaprikát, sót adunk hozzá. 3. A meghámozott kemény tojást kariká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Esti gyors melegszendvics
Esti gyors melegszendvics

Alap Vágunk 8 szelet kenyeret. Mivel a krém elég "vastag", nem ajánlom a toast kenyeret. Szendvicskrém Nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük a párizsit és a sajtot. Kisebb lyu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Viki
Lángos
Lángos

A lángos tészta hozzávalóit dagasztógéppel összeállítottam, erősen olajos kézzel tetszőleges méretű gombócokat formáztam, amiket kb. fél órán át meleg helyen hagytam kelni... Eg...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar KARFIOLFELFUJT
KARFIOLFELFUJT

Sós vízben főzzük puhára a karfiolrózsákat, majd tegyük őket tűzálló edénybe. A tojások fehérjét válasszuk szét a sárgájától, és verjük habbá őket. A vajat olvasszuk fel, ha forró...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk