Egy kiló csirke aprólék, jó nagy fej hagyma, só bors, Vegeta, olaj, 40-deka liszt, 1 -cs sütőpor, só három és féldeci víz!
A csirke húst megtisztítom jól megmosom, folyó víz alatt, felrakom sóval, borssal, Vegetával,olajjal két deci vízzel főni, főzöm 30-percig, majd a hagymát felszeletelem, és hozzá adom, azzal tovább főzöm 15-percig, és kész 45-perc alatt! A lisztből, sütőporból, sóval, és a vízzel összegyúrom a lisztet, 10-percig pihentetem, majd kilapítom tenyérrel, és előmelegített serpenyőben közepes láng alatt 12-percig sütöm egyik oldalán, majd át fordítom, és a másik oldalát is 10-perc alatt készre sütöm!
A húst felraktam, és amíg az fő, addig elkészítem, és megsütöm a pogácsát 50-perc alatt elkészül!
Az élesztőt a langyos cukros vízben felfuttatjuk, közben összekészítjük a száraz hozzávalókat. A hozzávalókat kézi mixer dagasztó karjával alaposan elkeverjük, az olajat utoljára t...
Elkészítési idő: 1-1,5óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük forró olajban kisütjük, tejföllel tálaljuk
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKrumpli főzés, szűrés, zúzás, kevés só, 1 egyész tojás kevé olaj, annyi rétes liszt amennyit felvesz. Nyújtani, szaggatni, sütni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit lereszelem egy kislyukú reszelon, es jol kinyomkodom belole a vizet. Hozza teszem a ledaralt hushoz. Belereszelem a hagymat es a fokhagymat. A kenyeret vizbe aztatom,...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Közepes