Családireceptkönyv.hu

Krumplis bere


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



burgonya
liszt
tej
tojás
olaj (a mennyiség mindig a tepsi nagyságának függvénye)

Elkészítés:


Pár szem nagyobb burgonyát meghámozunk, és kb. 4-5 mm-es karikára vágunk. A tepsit gazdagon kiolajozzuk és a krumpli szeleteket egymás mellé belehelyezzük, megszórjuk sóval. Ha túl nagyok a közök, akkor kisebbre vágott darabokkal kipótoljuk, amúgy nem probléma. A lisztből, tejből, tojásból palacsinta tésztát keverünk (kb. kétszer legyen sűrűbb, mint a hagyományosan sütött palacsinta tészta).

Olajat öntsünk bele (az is több legyen, mint a hagyományos palacsinta tésztában), sózzuk meg, és öntsük a krumplira. Akkor a legfinomabb, amikor a tészta és a burgonya vastagsága kb. azonos. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten készre sütjük. Akkor jó, ha a tészta elválik a tepsi oldalától.

Lehet gazdagítani a tésztát előre sütött húsos szalonna pörccel (ilyenkor a kisült zsírral kenjük meg a tepsit), leszűrt konzerv kukoricával, apróra vágott burgonya kockákkal, ….. és még ami megmozgatja a fantáziánkat.

Amikor kisült, azonnal tenyérnyi négyzetekre vágjuk, és a burgonyás felével felfele helyezzük tányérra. Nagyon finom enyhén sózott tejföllel megkenve.

Krumplis bere

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
Az életmód, vagy a genetika felelős a betegségekért?
Az életmód, vagy a genetika felelős a betegségekért?

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húspác-Balzsamecetes-mustáros grillpác
Húspác-Balzsamecetes-mustáros grillpác

A hozzávalókat összekeverjük. Sertéshús, vadhúsok pácolásához használhatjuk

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tojást tett a reszelt krumplihoz. Ennél finomabbat m
Tojást tett a reszelt krumplihoz. Ennél finomabbat m

reszeljük egy tálba a krumplit, és keverjük el előbb a tojással, majd a száraz hozzávalókkal, és a legvégén a vajat is adjuk hozzá. Addig kavarjuk, amíg egységes masszát kapunk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Gyurma (Rupáner)
Gyurma (Rupáner)

1. Egy tálba beletesszük a forró vizet. Jó meleg legyen, de nem kell forrónak lennie. Én a csapból engedem a meleg vizet hozzá. 2. Hozzáadjuk az étolajat, majd az italport, egys...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk