40 dkg csirkemáj
1 fej hagyma
2 ek. olaj
1 kk. mustár
1 ek. majonéz
1 csipet őrölt bors
2 tk. majoránna
1 gerezd fokhagyma
ételízesítő ízlés szerint
A májat megmossuk és nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és a fokhagymával együtt felkockázzuk. Az olajra téve megdinszteljük a hagymát, majd rátesszük a májat. Kevergetve sütjük. A májnak nem kell sok idő ahhoz, hogy krémesre puhuljon. Ha a fakanállal ketté tudjuk vágni, már jó is lesz. Tálba tesszük, és botmixerrel pürésítjük. Ízlés szerint megszórjuk sóval, hozzáadjuk a majonézt és a mustárt. Jöhet bele a bors és a majoránna is. Alaposan kikeverjük, és már lehet is kenyérre, zsemlére kenni. Jó étvágyat hozzá!
Az olajon enyhén megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk az apróra vágott sonkát, a kisebb kockákra vágott húst és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük borral, majd megszórjuk piros paprikáv...
Elkészítési idő:Nokedli készítése: A vizet elkeverjük a tojásokkal. Ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk a lisztet, és jól kikeverjük. Forró, sós vízbe szaggatjuk, majd amikor a víz tetejére feljönn...
Elkészítési idő:A fenti adag megfelel egy kiadós reggelinek, tízórainak, edzés előtti étkezésnek. Készíthetsz belőle dupla adagot (hogy nem maradjon nyitva a túrós doboz és ne rohadjon meg a fél a...
Elkészítési idő:Az almát megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, kivágjuk a magházát, felkockázzuk. Egy kis lábasban 20 percig főzzük, kis lángon. Hagyjuk, hogy a leve kifőjön, kevergetjük, nehogy l...
Elkészítési idő: