8-db-közepes nagyságú krumpli, kb-35-deka-f-liszt,só, ízlés szerint, 50-deka-túró, lehet (Juh-túró is) 20-dk-f-szalonna, 1-db tejföl!
Először felrakok egy nagyobb fazékba vizet forrni, és elkezdem a krumplit hámozni, megmosom, fokhagyma reszelőn lereszelem, és a lisztel együtt összekeverem nokedliszerűre, és ha már forr a víz, deszkáról, vagy nokedli szaggatóval bele szaggatom, és főzöm 8-10-percig, és utána leszűröm, és sós hideg vízben többször leöblítem, majd a szalonnából kisült zsírba rakom, kevergetve felmelegítem, hozzá adom a túrót, jól elkeverem, a töpörtyűvel díszítem, és tejföllel! 40-perc alatt elkészül, tálalható
Ez a tészta elég bonyolult főzésű, de igyekszem megbirkózni a főzése végéig!
A tésztát a csomagoláson olvasható használati utasítás szerint feltesszük főni. Közben páclevet barkácsolunk a padlizsánhoz oly módon, hogy a folyékony összetevőket és a fokhagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben megfőzzük. A sonkát felaprítjuk és kevés olajban megsütjük, majd levesszük a tűzről. A paradicsompürét egy edénybe tesszük, adunk hozzá 1 dl vizet és felmelegí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A gnocchit sós vízben megfőzzük (2-3 perc alatt). 2. Az olívaolajat és a vaj felét egy nagy serpenyőben felforrósítjuk. A fokhagymát vékony szeletekre vágjuk és a serpenyőben...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűMeleg tejbe tesszük az 1 mk cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Tetejére kevés lisztet szórunk. A fokhagymát megpucoljuk, lereszeljük, kevés vízzel, sóval elkeverjük. Ezzel k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű