8-db-közepes nagyságú krumpli, kb-35-deka-f-liszt,só, ízlés szerint, 50-deka-túró, lehet (Juh-túró is) 20-dk-f-szalonna, 1-db tejföl!
Először felrakok egy nagyobb fazékba vizet forrni, és elkezdem a krumplit hámozni, megmosom, fokhagyma reszelőn lereszelem, és a lisztel együtt összekeverem nokedliszerűre, és ha már forr a víz, deszkáról, vagy nokedli szaggatóval bele szaggatom, és főzöm 8-10-percig, és utána leszűröm, és sós hideg vízben többször leöblítem, majd a szalonnából kisült zsírba rakom, kevergetve felmelegítem, hozzá adom a túrót, jól elkeverem, a töpörtyűvel díszítem, és tejföllel! 40-perc alatt elkészül, tálalható
Ez a tészta elég bonyolult főzésű, de igyekszem megbirkózni a főzése végéig!
A tejet kézmelegre melegítjük, majd elmorzsoljuk benne a friss élesztőt, és szórunk hozzá egy-egy nagy csipet lisztet és cukrot. Hagyjuk meleg helyen, hogy az élesztő felfusson. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet jól össze keverem a többi hozzá valóval, majd annyi vizet öntök hozzá amennyit felvesz. 30 percre letakart ruhával meleg helyre teszek kepeszteni. Majd átgyúrom még egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát főzzük ki bő sós vízben a csomagolásán leírtak szerint. Majd szűrjük le. Közben a csirkemellet vágjuk csíkokra és forró olíva olajon pirítsuk barnára. Vegyük ki egy szűr...
Elkészítési idő: 20perc Nehézség: KönnyűA lisztet ès a kis darabokra vàgott hideg vajat ès kevès vizet (pàr evokanàlnyi) gyùrd ossze aztàn tedd be a hutobe kb 1 òràra. A tarjàt ès a hagymàt vàgd apròra ès piritsd ossze,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű