8-db-közepes nagyságú krumpli, kb-35-deka-f-liszt,só, ízlés szerint, 50-deka-túró, lehet (Juh-túró is) 20-dk-f-szalonna, 1-db tejföl!
Először felrakok egy nagyobb fazékba vizet forrni, és elkezdem a krumplit hámozni, megmosom, fokhagyma reszelőn lereszelem, és a lisztel együtt összekeverem nokedliszerűre, és ha már forr a víz, deszkáról, vagy nokedli szaggatóval bele szaggatom, és főzöm 8-10-percig, és utána leszűröm, és sós hideg vízben többször leöblítem, majd a szalonnából kisült zsírba rakom, kevergetve felmelegítem, hozzá adom a túrót, jól elkeverem, a töpörtyűvel díszítem, és tejföllel! 40-perc alatt elkészül, tálalható
Ez a tészta elég bonyolult főzésű, de igyekszem megbirkózni a főzése végéig!
Nincs is jobb, mint egy ráérős hétvégén együtt sütni a családdal palacsintát reggelire vagy brunch-ra. Ez a verzió jó sok túrót tartalmaz, és nemcsak édes, hanem sós változatban is...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket felaprítjuk: a hagymát és a káposztát nagyobb kockára, a répát hosszúkás csíkokra. Egy nagy serpenyőben kevés olívaolajon az összes zöldséget együtt megpirítjuk, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBesamel A vajat megolvasztjuk, majd rászórjuk a lisztet, és gyorsan összekeverjük. Ehhez öntjük kis adagokban a meleg tejet. A lényeg, hogy mindig keverjük el az egészet, aztán ut...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűbesalmell: 10 dkg liszt, 10 dkg vaj, fél liter tej
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű