1 csomag tészta (25 dkg), 1 vöröshagyma, 60 dkg darált sertéshús, 2 paradicsom, 2 evőkanál paradicsomszósz, bazsalikom, 20 dkg reszelt sajt, só, bors, olaj
A tésztát sós vízben megfőzzük. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst és addig pirítjuk, amíg kifehéredik. A paradicsomszószt hozzáadjuk, öntünk alá egy kevés vizet, fűszerezzük és fedő alatt főzzük. Mikor már majdnem kész, a felaprított paradicsomot is hozzáadjuk. A megfőtt tésztát leszűrjük és kiolajozott tepsibe, vagy hőálló edénybe tesszük, hozzákeverjük a ragut. A reszelt sajttal megszórjuk és 180 fokos sütőben nagyjából 30 percen át sütjük.
A cukkinit megmossuk, vékony csíkokra vágjuk (mi most a biztosabb siker érdekében a gyerekek miatt reszeltük). A hagymát vékonyan felkarikázzuk, a fokhagymát összepréseljük. A felf...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFőzzük meg a spagettit sós vízben, szűrjük le, majd keverjük össze az olvasztott vajjal. Vágjuk apróra a hagymát, és pirítsuk meg olajban, majd vegyük le a tűzről, és szórjuk meg p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a húsgolyót: a finomra vágott vöröshagymát, a reszelt fokhagymát, a zsemlemorzsát és a tojást a darált húshoz keverjük, sózzuk, borsozzuk, a finomra vágott petrezselye...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt, 2 dl langyos tejet és megfelelő mennyiségű lisztet összekeverve, kovászt készítünk, és meleg helyen kelesztjük. A deszkára vagy tálba kimérünk 60 dkg lisztet, és belet...
Elkészítési idő: 90 Nehézség: Könnyű