- 1/2 kg sárgaborsó
- 1 nagy fej vöröshagyma
- olaj
- 1 csapott teáskanál
- frissen őrölt bors
- 2 babérlevél
- szál füstölt kolbász
- 1 kávéskanál pirospaprika
Az apró kockára vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a nagy darabokra vágott füstölt kolbászt a piros paprikát, borsot és a megmosott, beáztatott sárgaborsót, babérlevelet és felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi. Addig főzzük míg a borsó krémessé nem fő. Ekkor belerakjuk a sót és egyet rotyantunk még rajta.
Sárgaborsót előző este be kell áztatni, sót csak a legvégén adom hozzá, mert így gyorsabban fő a borsó.
A fagyasztott sóskát kevés víz hozzáadásával lassú tűzön felolvasztjuk. A zsemlét vízbe áztatjuk, majd botmixerrel pépesítjük. Hozzáadjuk a tejfölt és a burgonyakeményítőt. Be...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA lencsét előző este egy éjszakára beáztatjuk. Az elkészítés napján a beáztatott lencsét egy nagyobb edénybe tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Hozzáadjuk a vörö...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA zsiradékon megpárolom az apróra vágott hagymát és a még apróbbra végott gyömbért. Ráborítom a meghámozott, felkockázott céklát és a krumplit. Kicsit átforgatom a zsiradékon. Fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA répákat meghámozzuk és hasábokra vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük. Megsózzuk, vegetával ízesítjük. Vizet öntünk alá (kb. 2 dl) és puhára főzzük. A végén belekeverjük az apró...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű