menu

Családireceptkönyv.hu

Sárgaborsó főzelék


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1/2 kg sárgaborsó
- 1 nagy fej vöröshagyma
- olaj
- 1 csapott teáskanál
- frissen őrölt bors
- 2 babérlevél
- szál füstölt kolbász
- 1 kávéskanál pirospaprika

Elkészítés:


Az apró kockára vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a nagy darabokra vágott füstölt kolbászt a piros paprikát, borsot és a megmosott, beáztatott sárgaborsót, babérlevelet és felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi. Addig főzzük míg a borsó krémessé nem fő. Ekkor belerakjuk a sót és egyet rotyantunk még rajta.

Trükkök, tippek, praktikák:


Sárgaborsót előző este be kell áztatni, sót csak a legvégén adom hozzá, mert így gyorsabban fő a borsó.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Karalábéfőzelék
Karalábéfőzelék

Főtt, párolt karalábé I. (Főzelék) 8-10 nem túl nagy karalábét meghámozunk (a fásakat eldobjuk) és kockára vagy szeletekre vágjuk. Ha még jó gyönge, leveleinek és szárának egy rész...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tök (cukkini) főzelék
Tök (cukkini) főzelék

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tejszínes spenótfőzelésk sajtgolyóval
Tejszínes spenótfőzelésk sajtgolyóval

A spenótot leszárazzuk, a leveleket váltott vízben megmossuk, majd puhára főzzük őket lobogó, sós vízben. Azután leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük, lecsepegetjük, kinyomkodjuk bel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Zöldborsófőzelék
Zöldborsófőzelék

Étolajat hevítünk egy lábasban. Mikor forró, ráöntjük a friss, vagy mirelit zöldborsót és kicsit pirítsuk meg, forgassuk át a forró olajon. Ez csak pár tíz másodperc. Ezután önt...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk