- 1/2 kg sárgaborsó
- 1 nagy fej vöröshagyma
- olaj
- 1 csapott teáskanál
- frissen őrölt bors
- 2 babérlevél
- szál füstölt kolbász
- 1 kávéskanál pirospaprika
Az apró kockára vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a nagy darabokra vágott füstölt kolbászt a piros paprikát, borsot és a megmosott, beáztatott sárgaborsót, babérlevelet és felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi. Addig főzzük míg a borsó krémessé nem fő. Ekkor belerakjuk a sót és egyet rotyantunk még rajta.
Sárgaborsót előző este be kell áztatni, sót csak a legvégén adom hozzá, mert így gyorsabban fő a borsó.
A gyalult tököt a sóval és a kaporral odarakom párolódni. Amikor már puha, a cocomasban elkeverem a nyílgyökérlisztet és az egészet a tökbe borítom. Összerottyantom. Végül lezárom...
Elkészítési idő: 20-25 percElőző este átmosom a lencsét és bő vízben hagyom ázni másnapig. Az alaplé hozzávalóit felteszem főni annyi vízben, amekkora mennyiségű főzeléket szeretnék (persze a lencsénk men...
Elkészítési idő: