menu

Családireceptkönyv.hu

Aszpik


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


5 dl húsleves, 5 dkg zselatin

Elkészítés:


1. A húslevest lezsírozzuk, és finom szűrőn átszűrjük.

2. Hozzáadjuk a zselatint, és alaposan elkeverjük, néhány percig állni hagyjuk.

3. A zselatinos húslevest kevergetve a kristályok föloldódásáig melegítjük (forralni nem szabad!), majd a tűzről levéve a receptnek megfelelően használjuk föl.

4. A kihűlt aszpikot kenőtollal hússzeletekre, pástétomra, zöldségre hordhatjuk föl két rétegben: ha megdermedt, szép fénye lesz.

5. A keményre dermedt aszpikot kockára vágva hidegtálak díszítésére használhatjuk.

Aszpik

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sacko
Tojáskrém
Tojáskrém

A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, megpucoljuk és lereszeljük sajtreszelőn. Megsózzuk, megborsozzuk, és apróra vágott hagymát teszünk bele. Habosra keverjük a vajat, a tejfölt...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Sonkatekercs körözöttel töltve
Sonkatekercs körözöttel töltve

1. A túrót villával alaposan összetörjük. 2. Hozzákeverjük a margarint, a tejfölt, a fűszereket, és beleaprítjuk a petrezselymet. Pirospaprikánál nem írtam mennyiséget, annyit...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Paradicsom-kosárkák
Paradicsom-kosárkák

1. A paradicsomokat kettévágjuk, a belsejüket kiskanállal kiszedjük (ezt másra használjuk föl). 2. A füstölt sajtot a megtisztított retekkel együtt, gyufaszálnyi csíkokra vágju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Sajttekercs
Sajttekercs

1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. 2. A tojásokat megfőzzük, majd kihűtjük és megpucoljuk. 3. Egy gáztepsibe sütőpapírt terítünk, majd kevés olajjal megkenjük (így sokkal k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk