5 dl húsleves, 5 dkg zselatin
1. A húslevest lezsírozzuk, és finom szűrőn átszűrjük.
2. Hozzáadjuk a zselatint, és alaposan elkeverjük, néhány percig állni hagyjuk.
3. A zselatinos húslevest kevergetve a kristályok föloldódásáig melegítjük (forralni nem szabad!), majd a tűzről levéve a receptnek megfelelően használjuk föl.
4. A kihűlt aszpikot kenőtollal hússzeletekre, pástétomra, zöldségre hordhatjuk föl két rétegben: ha megdermedt, szép fénye lesz.
5. A keményre dermedt aszpikot kockára vágva hidegtálak díszítésére használhatjuk.
Elkészítés menete: Az első és legfontosabb teendőd a tojásfőzés. Keress egy megfelelő méretű lábast, amiben kényelmesen elférnek majd a tojások. és egymástól nem zavartatva főhe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 10 tojást keményre főzünk. 2. Egy pici vöröshagymát felaprítunk. 3. A tojásokat félbevágjuk, kiemeljük a sárgájukat , a fehérje aljáról levágunk egy pici lapot, hogy meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A burgonyát enyhén sós vízben, héjában megfőzzük, majd megpucoljuk, és a főtt tojással együtt kockára vágjuk. 2. Hozzáadjuk a felkockázott csemegeuborkát és az apróra vágott...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajból, lisztből és tejből besamelt készítünk. 2. Keverőtálba tesszük, ha kihűlt, hozzáadjuk a sajtkrémet, ízlés szerint a tormakrémet, ha kell utánasózzuk. Jól kikeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz