50 gr húsos füstölt szalonna, 1 közepes hagyma, 1/2 kg zöldbab (mirelit is lehet), 10 dkg főtt füstölt sonka v. sovány tarja, 2 db zöldpaprika, 1 nagyobb húsos paradicsom, 10 dkg tarhonya, 2 dl tejföl, 1 mk enyhén csípős pirospaprika, 1 cs petrezselyemzöld, só, bors
1. A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk, a pörcöt kivesszük a zsírból, félretesszük.
2. A zsírban üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, rádobjuk a zöldbabot, a felszeletelt paprikát, a meghámozott, kockára vágott paradicsomot, néhány percig együtt pirítjuk, elkeverjük a pirospaprikával, majd felöntjük kb. 1 l vízzel.
3. Ha felforrt, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sonkát, a tarhonyát, megsózzuk, és fedő alatt, éppen csak rotyogtatva, olykor megkeverve az egészet, puhára főzzük (kb. 25-30 perc).
4. Végül összeforraljuk a tejföllel, tetejét meghintjük a félretett szalonnapörccel és a finomra vágott petrezselyemmel.
A zellert, a burgonyát és a hagymát megpucoljuk, kockára vágjuk. A hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd beletesszük a zellert és a burgonyát. Felöntjük annyi vízzel,...
Elkészítési idő: 30-60 Nehézség: KönnyűA hagymákat megtisztítjuk, megmossuk. A vöröshagymát apró kockára vágjuk és megdinszteljük a 10 dkg olvasztott Rama margarinon, majd félrehúzzuk és belereszeljük a fokhagymagerezd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA brokkolit rózsáira bontjuk, a krumplit megpucoljuk és felaprítjuk, bő 1 liter sós vízben megfőzzük. Utána botmixerrel pürésítjük, felöntjük a tejszínnel, fűszerezzük, beletesszü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megpucoljuk, megmossuk, kockára vágjuk. Egy fazékba tesszük annyi vizet öntsünk hozzá, hogy bőven ellepje (ez egyénre szabott ki milyen levesesen, illetve sűrűn szereti...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű