70-80 dkg kicsontozott pulykamell, 10 dkg angolszalonna, 2 dkg vaj, 4 paradicsom, 2 dl tejföl, 1 mk füstízű só, kevés só, ízlés szerint őrölt bors
1. A pulykamellet vékony szeletekre vágom és a füstízű sóval bedörzsölöm.
2. Rostjaira merőlegesen bevagdosom, és tűzálló tálba egymás mellé teszem úgy, hogy 4 adag legyen belőle.
3. Az angolszalonnát apró, vékony csíkokra metélem.
4. A paradicsomot felkarikázom, a hússzeletekre rárakom, majd rászórom az angolszalonnát.
5. A vajat borsónyi darabokban rámorzsolom.
6. Nyakon öntöm a megsózott tejföllel, kevés borssal megszórom és a tálat szorosan lefedem.
7. Előmelegített, forró sütőben 50 percig párolom, majd ellenőrzöm, hogy valóban megpuhult-e.
8. Ezután a tál tetejét levéve addig pirítom, amíg az angolszalonna ropogós pörccé nem sül.
9. Burgonyapürét és zellersalátát kínálok mellé.
A csirkemell-filéket előző este fokhagymás tejbe áztatjuk. Másnap a húst szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk, és lisztbe, felvert tojásba, reszelt sajtba forgatjuk. Kivajazott jén...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet vékony csíkokra, a fokhagymát nagyon apróra vágtam. Egy serpenyőben felolvasztottam a vajat, megpirítottam rajta a csirkemell csíkokat. Ízesítettem sóval, őrölt f...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet megmossuk, felkockázzuk, és az olajon fehéredésig pirítjuk. 2. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük kevéske vízzel, és fedő alatt puhára pároljuk. 3. A nokedli...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz