70-80 dkg kicsontozott pulykamell, 10 dkg angolszalonna, 2 dkg vaj, 4 paradicsom, 2 dl tejföl, 1 mk füstízű só, kevés só, ízlés szerint őrölt bors
1. A pulykamellet vékony szeletekre vágom és a füstízű sóval bedörzsölöm.
2. Rostjaira merőlegesen bevagdosom, és tűzálló tálba egymás mellé teszem úgy, hogy 4 adag legyen belőle.
3. Az angolszalonnát apró, vékony csíkokra metélem.
4. A paradicsomot felkarikázom, a hússzeletekre rárakom, majd rászórom az angolszalonnát.
5. A vajat borsónyi darabokban rámorzsolom.
6. Nyakon öntöm a megsózott tejföllel, kevés borssal megszórom és a tálat szorosan lefedem.
7. Előmelegített, forró sütőben 50 percig párolom, majd ellenőrzöm, hogy valóban megpuhult-e.
8. Ezután a tál tetejét levéve addig pirítom, amíg az angolszalonna ropogós pörccé nem sül.
9. Burgonyapürét és zellersalátát kínálok mellé.
Csirkehús A csirkemellet kis csíkokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk az olívaolajba. Serpenyőben megsütjük. Narancsos szósz Egy narancs héját lereszeljük, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegmosom, megtisztitom, szárazra törlöm, besózom, majd egy sütőpapírral kibélelt gáztepsibe sorakoztatom a szárnyakat, lefedem és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses foko...
Elkészítési idő: 1óra 30perc Nehézség: Könnyű8 – 10 db csirkecombot sózzunk be, majd kb. 15 – 20 dkg trappista sajtot dugdossunk a bőre alá. Rakjuk be őket egy kis tepsibe, és kb. egy fél liter tejet öntsünk alá. Alufólia ala...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymát pucoljuk meg, reszeljük le a citrom héjával együtt, a citrom levét facsarjuk ki (nagyjából 80 ml citromlé kell). A csirkecomb kivételével keverjünk össze mindent alap...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű