70-80 dkg kicsontozott pulykamell, 10 dkg angolszalonna, 2 dkg vaj, 4 paradicsom, 2 dl tejföl, 1 mk füstízű só, kevés só, ízlés szerint őrölt bors
1. A pulykamellet vékony szeletekre vágom és a füstízű sóval bedörzsölöm.
2. Rostjaira merőlegesen bevagdosom, és tűzálló tálba egymás mellé teszem úgy, hogy 4 adag legyen belőle.
3. Az angolszalonnát apró, vékony csíkokra metélem.
4. A paradicsomot felkarikázom, a hússzeletekre rárakom, majd rászórom az angolszalonnát.
5. A vajat borsónyi darabokban rámorzsolom.
6. Nyakon öntöm a megsózott tejföllel, kevés borssal megszórom és a tálat szorosan lefedem.
7. Előmelegített, forró sütőben 50 percig párolom, majd ellenőrzöm, hogy valóban megpuhult-e.
8. Ezután a tál tetejét levéve addig pirítom, amíg az angolszalonna ropogós pörccé nem sül.
9. Burgonyapürét és zellersalátát kínálok mellé.
A csirkemellet kockára vágjuk. A tisztított vöröshagymát és a lila hagymát fél karikákra, a póréhagymát karikára vágjuk. A szalonnát vékony csíkokra szeljük, majd egy magas falú ed...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tempurához a vizet és a lisztet kikeverjük. A kukoricalisztet fűszerezzük: sóval, borssal, cayenne borrsal és fokhagymaporral, majd hozzákeverjük a kicsit áttört kukoricapelyhe...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkehúst és a szalonnát vékony csíkokra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, és feldaraboljuk: a gombát felszeleteljük, a póréhagymát és az uborkát félbe vágjuk, majd úgy sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat leöblítjük, felitatjuk róluk a vizet, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel. Sózd- borsozd a húst, pirítsd meg mindkét oldalát 1-1 perc alatt a felhevített zsírón Közb...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes