Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Pulykamell - Bostoni pulykamell


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


70-80 dkg kicsontozott pulykamell, 10 dkg angolszalonna, 2 dkg vaj, 4 paradicsom, 2 dl tejföl, 1 mk füstízű só, kevés só, ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:


1. A pulykamellet vékony szeletekre vágom és a füstízű sóval bedörzsölöm.

2. Rostjaira merőlegesen bevagdosom, és tűzálló tálba egymás mellé teszem úgy, hogy 4 adag legyen belőle.

3. Az angolszalonnát apró, vékony csíkokra metélem.

4. A paradicsomot felkarikázom, a hússzeletekre rárakom, majd rászórom az angolszalonnát.

5. A vajat borsónyi darabokban rámorzsolom.

6. Nyakon öntöm a megsózott tejföllel, kevés borssal megszórom és a tálat szorosan lefedem.

7. Előmelegített, forró sütőben 50 percig párolom, majd ellenőrzöm, hogy valóban megpuhult-e.

8. Ezután a tál tetejét levéve addig pirítom, amíg az angolszalonna ropogós pörccé nem sül.

9. Burgonyapürét és zellersalátát kínálok mellé.

Pulykamell - Bostoni pulykamell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: josagm
Így lesz omlós, szaftos a csirkemell
Így lesz omlós, szaftos a csirkemell

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sajtos csirkemell
Sajtos csirkemell

A csirkemell-filéket előző este fokhagymás tejbe áztatjuk. Másnap a húst szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk, és lisztbe, felvert tojásba, reszelt sajtba forgatjuk. Kivajazott jén...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymás tejszínes csirkeragu
Fokhagymás tejszínes csirkeragu

A csirkemellet vékony csíkokra, a fokhagymát nagyon apróra vágtam. Egy serpenyőben felolvasztottam a vajat, megpirítottam rajta a csirkemell csíkokat. Ízesítettem sóval, őrölt f...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell - Carbonara csirkés nokedli
Csirkemell - Carbonara csirkés nokedli

1. A csirkemellet megmossuk, felkockázzuk, és az olajon fehéredésig pirítjuk. 2. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük kevéske vízzel, és fedő alatt puhára pároljuk. 3. A nokedli...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk