3 dl habtejszín, 2 evőkanál cukor, gyümölcs (leginkább konzerv, abból viszont bármilyen, többféle is)
1. A habtejszínt robotgéppel felverjük, közben hozzátesszük a cukrot.
2. Mikor már majdnem eléri a tejszínhab állagot, egy őzgerinc formába öntjük, és belepotyogtatjuk a gyümölcsöket.
3. A mélyhűtőbe tesszük, és néhány óra múlva tálalhatjuk!
4. Amikor a formából kiveszem, felvágom, és a hófehér fagyiban ott a sok színes gyönyörű gyümölcs!
5. Tálalás előtt egy kis piros szörpöt (eper, málna, meggy) öntök rá díszítésként.
A tojásfehérjét a cukorral együtt kemény habbá verem A tejszínhabot is felverem, belekeverem a habfixet és összekeverem a tojáshabbal. A gyümölcsöt apróra szeletelem és hozzáad...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját fehéredésig keverjük a cukor felével és a kakaót is hozzáadjuk a keverékhez. A 10 dkg étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk, maj...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1. A joghurtot habverővel jól felverjük, hozzáadjuk az eritritet/xilitet, 2 db citrom kifacsart levét, 1 db citrom lereszelt héját. (63 g citromban 1 g fruktóz van) 2. Jól elkever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját kikavarom a liszttel és a cukor felével, felöntöm 0,5 dl hideg tejjel. A többi tejet felmelegítem és hozzákeverjük a kikavart tojássárgáját. Amíg besűrűsödik...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű