3 dl habtejszín, 2 evőkanál cukor, gyümölcs (leginkább konzerv, abból viszont bármilyen, többféle is)
1. A habtejszínt robotgéppel felverjük, közben hozzátesszük a cukrot.
2. Mikor már majdnem eléri a tejszínhab állagot, egy őzgerinc formába öntjük, és belepotyogtatjuk a gyümölcsöket.
3. A mélyhűtőbe tesszük, és néhány óra múlva tálalhatjuk!
4. Amikor a formából kiveszem, felvágom, és a hófehér fagyiban ott a sok színes gyönyörű gyümölcs!
5. Tálalás előtt egy kis piros szörpöt (eper, málna, meggy) öntök rá díszítésként.
Az epreket kicsumázzuk, felszeleteljük és egy kisebb lábosba szórjuk. A fél citrom levét az eperre facsarjuk. Rászórjuk a cukrot is és közepes lángon főzni kezdjük. Időnként keverj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojássárgákat a mézzel és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük, ezután turmixgép poharába rakjuk. 2. Hozzáöntjük a tejet, megsózzuk és jó habosra keverjük. 3. A te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A gyümölcsöt megmosom, megtisztítom, és egy nagyobb tálba rakom. 2. Beleteszem a tojásokat és a cukrot, majd 5 percig turmixolom. 3. Kis tálakba öntöm, és mehet a fagyas...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A tojások sárgáját kikavarom a liszttel és a cukor felével, felöntöm 0,5 dl hideg tejjel. 2. A többi tejet felmelegítem és hozzákeverjük a kikavart tojássárgáját. Amíg besűr...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz