1 kg marhacsont, 25 dkg darált marhahús, 1 tojásfehérje, 1 kk paradicsompüré, 30 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 10 dkg zeller, bors, só
1. A csontot aprítsd fel, forrázd le, majd öblítsd le.
2. A darált húst jól keverd össze a tojásfehérjével és a paradicsompürével, majd hígítsd fel 2 liter hideg vízzel.
3. Tedd bele a csontot, a megtisztított, de egyben hagyott zöldséget, valamint néhány szem borsot, sózd meg, s tedd fel főni.
4. Igen lassú tűzön főzd 2-3 órán át. (A zöldséget, ha a tálalásnál is használni akarod, vedd ki és tedd félre, miután megpuhult.)
5. A levest végül húzd le a tűzről, hagyd ülepedni néhány percig, majd szedd le a zsírját, és szűrd át egy sűrű szitán vagy egy tiszta konyharuhán.
6. Ha kell, tálalás előtt újra zsírtalanítsd.
A lisztből az egész tojásokkal levestésztát gyúrunk. Kicsit pihentetjük, újra átdolgozzuk, és vékonyra kisodorjuk. Hosszú csíkokat vágunk belőle. A húsos szalonnát felkockázzuk, é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden zöldséget készíts elő, tisztísd meg és aprítsd fel őket, lehetőleg azonos nagyságúra. Egy nagy fazékba tegyél 1-2 evőkanál zsírt, dobd rá a szalonnát és süsd meg. Add hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hagymát meghámozzuk és olajon megdinszteljük. Közben a répát és a zellert is megtisztítjuk, felszeleteljük és hozzáadjuk. Majd felöntjük vízzel, fűszerezzük. A paprikát megtisztí...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: KözepesA fahéjas mogyoróhoz a hozzávalókat tapadásmentes serpenyőben, közepes lángon, kevergetve addig melegítjük, amíg a cukor a vízzel sziruppá nem olvad. Ügyeljünk rá, hogy mindenhová...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű