11,5 liter víz, 1,5 liter 10%-os ecet, 1,2 kg cukor, 60 dkg só, 1,2 dkg bórkén, 3,3 dkg timsó, 1,2 dkg citromsav, 4,3 dkg nátrium-benzoát, 2 dkg szemes bors, 1 dkg babérlevél, 4 egész szál kapor, 1 jó marék torma
1. Ez a mennyiség 1 db 25 l-es cseréphordó savanyúsághoz elegendő.
2. Mennyiségtől függetlenül rakható bele (folyamatosan is!) uborka, almapaprika, hagyma, patisszon, zöld paradicsom, karfiol, stb.
3. Egy hét múlva fogyasztható.
Öntsük a mustárport egy tálba, adjuk hozzá a sót. Ha használunk, adjuk hozzá a kurkumát és a mézet is. Öntsük fel vízzel, majd keverjük jól össze. Ha jól elvegyültek a hozzávaló...
Elkészítési idő:Kb. 10 cm magas káposzta réteget szórunk a vödörbe, megszórjuk a hozzávalók egy részével és jól megnyomkodjuk, hogy levet eresszen. Ugyanígy járunk el a következő réteggel is,...
Elkészítési idő:Uborkareszelőn karikákra reszelünk mindent, összekeverjük, hogy levet engedjen. Utána hozzákeverjük az ecetet /8-10 százalékos/, 5-6 órát állni hagyjuk. Azután üvegekbe rakjuk, egy...
Elkészítési idő: