11,5 liter víz, 1,5 liter 10%-os ecet, 1,2 kg cukor, 60 dkg só, 1,2 dkg bórkén, 3,3 dkg timsó, 1,2 dkg citromsav, 4,3 dkg nátrium-benzoát, 2 dkg szemes bors, 1 dkg babérlevél, 4 egész szál kapor, 1 jó marék torma
1. Ez a mennyiség 1 db 25 l-es cseréphordó savanyúsághoz elegendő.
2. Mennyiségtől függetlenül rakható bele (folyamatosan is!) uborka, almapaprika, hagyma, patisszon, zöld paradicsom, karfiol, stb.
3. Egy hét múlva fogyasztható.
1. A káposzta torzsáját kivágjuk, és felcsíkozzuk. 2. A langyos felöntő vízben feloldjuk a sót. 3.A megtisztított befőttes üveg aljába tesszük a kaprot. 4. Rátesszük a felcsíkoz...
Elkészítési idő:Az uborkát alaposan megmossuk, mindkét végét levágjuk, a hagymát megtisztítjuk. Reszelőn vagy konyhai robotgéppel szép vékonyra szeleteljük mindkettőt. Alaposan, de óvatosan össze...
Elkészítési idő: 1 óraJelenleg itt vagy: Főoldal > Befőzés > Savanyúságok > Csalamédé Csalamédé recept Galéria (1) Csalamédé Beküldve: 2013.10.11. Kategória: Befőzés Küldte: remi Látták: 76...
Elkészítési idő:A megtisztított hagymát megmossuk, gyökér-részét éles késsel, kúpalakban kivágjuk. A hagymát vékony karikára vágjuk. Enyhén megsózzuk, megcukrozzuk. Az olajat a citrom kicsavart,...
Elkészítési idő: