menu

Családireceptkönyv.hu

Hordós savanyú


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


11,5 liter víz, 1,5 liter 10%-os ecet, 1,2 kg cukor, 60 dkg só, 1,2 dkg bórkén, 3,3 dkg timsó, 1,2 dkg citromsav, 4,3 dkg nátrium-benzoát, 2 dkg szemes bors, 1 dkg babérlevél, 4 egész szál kapor, 1 jó marék torma

Elkészítés:


1. Ez a mennyiség 1 db 25 l-es cseréphordó savanyúsághoz elegendő.

2. Mennyiségtől függetlenül rakható bele (folyamatosan is!) uborka, almapaprika, hagyma, patisszon, zöld paradicsom, karfiol, stb.

3. Egy hét múlva fogyasztható.

Hordós savanyú

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pácolt lila hagyma
Pácolt lila hagyma

A hagymaszeleteket tedd bele a befőttes üvegbe. Egy tálban keverd össze a vizet, az ecetet, a cukrot és a sót. Öntsd rá a hagymára, keverd el, hogy átjárja, majd a lezárt üveget...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
PAPRIKAKRÉM - CSÍPŐS *
PAPRIKAKRÉM - CSÍPŐS *

1,5 kg tisztított csípős kerek pirospaprikát először aprítógépen daráltam, magjával együtt, majd 30 dkg sót tettem rá, citromsavat és botmixerrel pürésítettem. 5 kis üveg lett bel...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Mamika
Csemegeuborka
Csemegeuborka

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Boros almapaprika
Boros almapaprika

Nagyanyitól van a recept

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk