11,5 liter víz, 1,5 liter 10%-os ecet, 1,2 kg cukor, 60 dkg só, 1,2 dkg bórkén, 3,3 dkg timsó, 1,2 dkg citromsav, 4,3 dkg nátrium-benzoát, 2 dkg szemes bors, 1 dkg babérlevél, 4 egész szál kapor, 1 jó marék torma
1. Ez a mennyiség 1 db 25 l-es cseréphordó savanyúsághoz elegendő.
2. Mennyiségtől függetlenül rakható bele (folyamatosan is!) uborka, almapaprika, hagyma, patisszon, zöld paradicsom, karfiol, stb.
3. Egy hét múlva fogyasztható.
mindent feldarabolunk és egy nagyobb fazékba föni tesszük -hozzáadjuk a füszereket ,összekeverjük -kb 1 órát fözzük -ezután a babérleveleket kivesszük -az egészet összetúrmixol...
Elkészítési idő: 100A padlizsánoknak a sózáshoz kicsiknek, egyforma méretűeknek, egészségeseknek, húsosaknak, éretteknek és sötétlila színűeknek kell lenniük. A padlizsánokat megmossuk, lecsepegtetjük...
Elkészítési idő:A sárgarépát megtisztítjuk, karikára vágjuk és néhány perc alatt roppanósra főzzük. Leszűrjük. A fokhagymát megpucoljuk és szintén felkarikázzuk. A petrezselymet megmossuk, felaprí...
Elkészítési idő: