menu

Családireceptkönyv.hu

Hordós savanyú


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


11,5 liter víz, 1,5 liter 10%-os ecet, 1,2 kg cukor, 60 dkg só, 1,2 dkg bórkén, 3,3 dkg timsó, 1,2 dkg citromsav, 4,3 dkg nátrium-benzoát, 2 dkg szemes bors, 1 dkg babérlevél, 4 egész szál kapor, 1 jó marék torma

Elkészítés:


1. Ez a mennyiség 1 db 25 l-es cseréphordó savanyúsághoz elegendő.

2. Mennyiségtől függetlenül rakható bele (folyamatosan is!) uborka, almapaprika, hagyma, patisszon, zöld paradicsom, karfiol, stb.

3. Egy hét múlva fogyasztható.

Hordós savanyú

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Zölddinnye
Zölddinnye

1. Csak egészen apró, legfeljebb 5-6 cm átmérőjű sárga- vagy görögdinnyéket vásároljunk. Nagyobb darabokat igen nehéz az üvegekben elhelyezni. 2. Mossuk, keféljük jól le, a szá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csalamádé
Csalamádé

1. Azonos mennyiségű uborkát, zöld paradicsomot, zöldpaprikát, fejes káposztát jól megmosva vékony karikákra, csíkokra vágunk, a káposztát legyaluljuk. 2. Az egészet összevegyí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gitka
Házi savanyúság
Házi savanyúság

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csalamádé
Csalamádé

A felaprított hozzávalókat összekeverjük,rétegezve megszórjuk a fűszerekkel. 24 óra alatt többször átforgatjuk,majd vödörbe töltjük. Nem romlik meg!

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk