Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Kifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt (lehet vegyesen is, nálam most 40 dkg finomliszt és 10 dkg rétes liszt), 3 dkg élesztő, 3 dkg margarin (olvasztva), 2 kanál tejföl, 1,5 dl tej, 1 dl víz, 1 tk só, 1 tk cukor, szezámmag

Elkészítés:


1. A hozzávalókból egy rugalmas kelt tésztát készítünk.

2. Dagasztjuk.

3. Utána lisztezett munkafelületen lazán átgyúrom, és nyolc részre osztom.

4. Négyzetre nyújtom a tésztadarabokat, egyenként felcsavarom majd meghajtom.

5. Mehetnek szépen sorban a szilikonos sütőlapra.

6. A sütőt előmelegítem, közben pihennek a kiflicskék.

7. Megszórom őket szezámmaggal (lenmaggal, mákkal is lehet), megspriccelem vízzel és negyed óra múlva mehetnek sülni, közepesnél kicsit alacsonyabb lángon.

8. A sütőbe érdemes betenni egy tálkában vizet, a gőz jót tesz a kifliknek.

9. Akkor vannak készen, ha szép aranybarnák, és az aljukat kopogtatva kissé kongó hangot hallunk.

Kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Hamburgerzsemle
Hamburgerzsemle

Mindent egy tálba teszek, majd alaposan kidolgozom.Majd kelni hagyom. Miután megkelt, lisztezett felületre borítom és 9 egyforma, kb. 120 g-os darabba vágom a tésztát. Egyenként me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lekváros bukta recept
Lekváros bukta recept

A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Előkészítünk egy 30x25 cm-es tepsit. 2 A szobahőmérsékletű tejben felfuttatjuk az élesztőt. 3 A lisztet, a cukrot, és a sót egy tálba tesszük,...

Elkészítési idő: 160 perc
Nehézség: Közepes
share
Túrós mazsolás zsemlék
Túrós mazsolás zsemlék

1. A túrót, a tojást, a vajat és a cukrot fakanállal simára keverjük. 2. Ehhez hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a mazsolát és összedolgozzuk. 3. Kb. 5 cm átmérőjű golyókat f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pita gyros-hoz
Pita gyros-hoz

Kevés langyos vízben elkeverjük az élesztőt, a cukrot és a sót, a liszthez adjuk, és annyi vízzel gyúrjuk ki, hogy lágy kenyértészta állagú masszát kapjunk. Letakarva 1 órát kelesz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk