50 dkg liszt (lehet vegyesen is, nálam most 40 dkg finomliszt és 10 dkg rétes liszt), 3 dkg élesztő, 3 dkg margarin (olvasztva), 2 kanál tejföl, 1,5 dl tej, 1 dl víz, 1 tk só, 1 tk cukor, szezámmag
1. A hozzávalókból egy rugalmas kelt tésztát készítünk.
2. Dagasztjuk.
3. Utána lisztezett munkafelületen lazán átgyúrom, és nyolc részre osztom.
4. Négyzetre nyújtom a tésztadarabokat, egyenként felcsavarom majd meghajtom.
5. Mehetnek szépen sorban a szilikonos sütőlapra.
6. A sütőt előmelegítem, közben pihennek a kiflicskék.
7. Megszórom őket szezámmaggal (lenmaggal, mákkal is lehet), megspriccelem vízzel és negyed óra múlva mehetnek sülni, közepesnél kicsit alacsonyabb lángon.
8. A sütőbe érdemes betenni egy tálkában vizet, a gőz jót tesz a kifliknek.
9. Akkor vannak készen, ha szép aranybarnák, és az aljukat kopogtatva kissé kongó hangot hallunk.
A langyos tejben elkeverem az élesztőt és a cukrot, hagyom felfutni, majd a kimért liszt közepébe öntöm, és annyit keverek a lisztből a tejhez, hogy galuska állagú tésztát kapjak....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzeket lazán összedolgozom,cipot formázok belőle, majd meglapítom a közepére rakom a paradicsomot, kissé belenyomkodom majd a széleit ráhajtogatom, megfordítom sütőlapra helyezem,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst mi úgy szeretjük, hogy nem nagyon fűszeres ezért én fél kiló húsba teszek egy tojást, sót borsot és valamennyi fokhagymakrémet és kész.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű200fokon kb. 40 percig sütöttem. A kenyeret kivettem a szilikonformából és meg kb. 15 percig sütöttem, hogy kívül kérget kapjon. A kenyér súlya 55 dkg lett.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű