Családireceptkönyv.hu

Kifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt (lehet vegyesen is, nálam most 40 dkg finomliszt és 10 dkg rétes liszt), 3 dkg élesztő, 3 dkg margarin (olvasztva), 2 kanál tejföl, 1,5 dl tej, 1 dl víz, 1 tk só, 1 tk cukor, szezámmag

Elkészítés:


1. A hozzávalókból egy rugalmas kelt tésztát készítünk.

2. Dagasztjuk.

3. Utána lisztezett munkafelületen lazán átgyúrom, és nyolc részre osztom.

4. Négyzetre nyújtom a tésztadarabokat, egyenként felcsavarom majd meghajtom.

5. Mehetnek szépen sorban a szilikonos sütőlapra.

6. A sütőt előmelegítem, közben pihennek a kiflicskék.

7. Megszórom őket szezámmaggal (lenmaggal, mákkal is lehet), megspriccelem vízzel és negyed óra múlva mehetnek sülni, közepesnél kicsit alacsonyabb lángon.

8. A sütőbe érdemes betenni egy tálkában vizet, a gőz jót tesz a kifliknek.

9. Akkor vannak készen, ha szép aranybarnák, és az aljukat kopogtatva kissé kongó hangot hallunk.

Kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Ropogós sóskifli
Ropogós sóskifli

A langyos tejben elkeverem az élesztőt és a cukrot, hagyom felfutni, majd a kimért liszt közepébe öntöm, és annyit keverek a lisztből a tejhez, hogy galuska állagú tésztát kapjak....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Egy gyors,nagyon finom kenyér
Egy gyors,nagyon finom kenyér

Ezeket lazán összedolgozom,cipot formázok belőle, majd meglapítom a közepére rakom a paradicsomot, kissé belenyomkodom majd a széleit ráhajtogatom, megfordítom sütőlapra helyezem,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Hamburger zsömle
Hamburger zsömle

A húst mi úgy szeretjük, hogy nem nagyon fűszeres ezért én fél kiló húsba teszek egy tojást, sót borsot és valamennyi fokhagymakrémet és kész.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bagett-mandula-szezám-kókuszliszt
Bagett-mandula-szezám-kókuszliszt

200fokon kb. 40 percig sütöttem. A kenyeret kivettem a szilikonformából és meg kb. 15 percig sütöttem, hogy kívül kérget kapjon. A kenyér súlya 55 dkg lett.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk