50 dkg liszt (lehet vegyesen is, nálam most 40 dkg finomliszt és 10 dkg rétes liszt), 3 dkg élesztő, 3 dkg margarin (olvasztva), 2 kanál tejföl, 1,5 dl tej, 1 dl víz, 1 tk só, 1 tk cukor, szezámmag
1. A hozzávalókból egy rugalmas kelt tésztát készítünk.
2. Dagasztjuk.
3. Utána lisztezett munkafelületen lazán átgyúrom, és nyolc részre osztom.
4. Négyzetre nyújtom a tésztadarabokat, egyenként felcsavarom majd meghajtom.
5. Mehetnek szépen sorban a szilikonos sütőlapra.
6. A sütőt előmelegítem, közben pihennek a kiflicskék.
7. Megszórom őket szezámmaggal (lenmaggal, mákkal is lehet), megspriccelem vízzel és negyed óra múlva mehetnek sülni, közepesnél kicsit alacsonyabb lángon.
8. A sütőbe érdemes betenni egy tálkában vizet, a gőz jót tesz a kifliknek.
9. Akkor vannak készen, ha szép aranybarnák, és az aljukat kopogtatva kissé kongó hangot hallunk.
A hozzávalókat jól összedagasztjuk, és hagyjuk megkelni...( én kb 20 perc után egy kicsit átmozgatom a tésztát ) Megformázzuk a zsemléket, és zsírpapírral bélelt tepsibe tesszük.....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet és a tojást öntsük a kenyérformába. Szórjuk bele a lisztet, ügyelve arra, hogy teljesen befedje a folyadékot. A sót, a vajat és a cukrot külön-külön tegyük a forma sark...
Elkészítési idő: 35-40 perc Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejbe, a tetejét megszórjuk a cukorral, majd tíz percre félretesszük meleg helyre, hogy felfusson, ezután az összes többi hozzávalóval egyne...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, vagy dagasztógépbe tesszük, ha megkelt, téglalapra nyújtjuk. Ráteszünk a pizza krémet, a sonkaszeleteket, és a reszelt sajt 3/4-ét. Feltekerjük mint...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes