50 dkg liszt (lehet vegyesen is, nálam most 40 dkg finomliszt és 10 dkg rétes liszt), 3 dkg élesztő, 3 dkg margarin (olvasztva), 2 kanál tejföl, 1,5 dl tej, 1 dl víz, 1 tk só, 1 tk cukor, szezámmag
1. A hozzávalókból egy rugalmas kelt tésztát készítünk.
2. Dagasztjuk.
3. Utána lisztezett munkafelületen lazán átgyúrom, és nyolc részre osztom.
4. Négyzetre nyújtom a tésztadarabokat, egyenként felcsavarom majd meghajtom.
5. Mehetnek szépen sorban a szilikonos sütőlapra.
6. A sütőt előmelegítem, közben pihennek a kiflicskék.
7. Megszórom őket szezámmaggal (lenmaggal, mákkal is lehet), megspriccelem vízzel és negyed óra múlva mehetnek sülni, közepesnél kicsit alacsonyabb lángon.
8. A sütőbe érdemes betenni egy tálkában vizet, a gőz jót tesz a kifliknek.
9. Akkor vannak készen, ha szép aranybarnák, és az aljukat kopogtatva kissé kongó hangot hallunk.
800 W-on két és fél perc
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeverésesnél 160 fokra) A formát kivajazzuk és zsemlemorzsával alaposan beszórjuk (felesleget kiöntjük). A tojásfehérjéket egy csipet sóval fe...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat kenyér sütő gépbe rakom alulra a folyadék ,só majd a többi hozzávalók dagasztom,kelesztem. A tésztát 4 egyenlő részre osztom majd kinyújtom kör alakú formára megken...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kenyeret egy mély tepsibe tesszük, levágjuk a kalapját, kiszedjük a belsejét és a kenyér köré rakjuk. A tejfölt és a krémsajtot összekeverjük, ízlés szerint sózzuk és beleöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű