30 dkg finomliszt, 2 tk sütőpor, 25 dkg tehéntúró, 1 db tojás, 10 dkg vaj (olvasztott), 10 dkg cukor, 10 dkg mazsola, 2 ek tej
1. A túrót, a tojást, a vajat és a cukrot fakanállal simára keverjük.
2. Ehhez hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a mazsolát és összedolgozzuk.
3. Kb. 5 cm átmérőjű golyókat formálunk belőle, majd kicsit lelapítjuk a tepsibe, miután kibéleltük azt sütőpapírral.
4. A kis zsemlék tetejét megkenjük tejjel, majd mehet is a sütőbe.
sütési hőfok: 180°C
Felfuttatom az élesztőt a cukros langyos tejben. Összeállítom a tésztát: liszt, élesztő, vaj, só, zsír, tejföl, tojássárgája. Lágy, de nem túl ragacsos tészta legyen. 30 perc pi...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűTálba készítem az összes hozzávalót és rugalmas, hólyagos tésztát dagasztok. Szükség szerint kevés vizet vagy lisztet lehet adni a tésztához, ha túl lágy vagy éppen túl kemény le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször is felfuttattam az élesztőt- 1 pohár meleg tejbe belemostam az élesztőt, hozzákevertem 1 kanál cukrot és 2 kanál lisztet. Meleg helyen, letakarva 25 percig kelesztettem. B...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször az élesztőt futtassuk fel, amihez használjunk langyos vizet, amibe szórjunk cukrot, és morzsoljuk bele az élesztőt. Majd pár perc múlva már használhatjuk is. Egy n...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű