30 dkg finomliszt, 2 tk sütőpor, 25 dkg tehéntúró, 1 db tojás, 10 dkg vaj (olvasztott), 10 dkg cukor, 10 dkg mazsola, 2 ek tej
1. A túrót, a tojást, a vajat és a cukrot fakanállal simára keverjük.
2. Ehhez hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a mazsolát és összedolgozzuk.
3. Kb. 5 cm átmérőjű golyókat formálunk belőle, majd kicsit lelapítjuk a tepsibe, miután kibéleltük azt sütőpapírral.
4. A kis zsemlék tetejét megkenjük tejjel, majd mehet is a sütőbe.
sütési hőfok: 180°C
A kenyérsütőgép üstjébe mérem az összes hozzávalót (először csak 3 dl tejet, de kellett még neki), és alaposan kidolgozom a tésztát. Egy könnyű, kissé lágyabb, de nem ragacsos tés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPontos receptem azért nincs ,mert nem igazán van lehetőségem konyha nélkül méricskélni így örülök ha egy tálba bele tudom önteni a hozzávalókat .A tojásokat felütöm ,beleteszem a s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tojással, a sóval, a cukorral és a langyos tejben felfuttatott élesztővel összedolgozni. Amikor már homogén a tészta, a szobahőmérsékletű vajat/margarint hozzádagaszt...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesFél bögre langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. (A cukrot a tejbe szórjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, aztán megvárjuk, hogy a tetején vastag halványbarna hab képződj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű