Családireceptkönyv.hu

Túrós mazsolás zsemlék


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg finomliszt, 2 tk sütőpor, 25 dkg tehéntúró, 1 db tojás, 10 dkg vaj (olvasztott), 10 dkg cukor, 10 dkg mazsola, 2 ek tej

Elkészítés:


1. A túrót, a tojást, a vajat és a cukrot fakanállal simára keverjük.

2. Ehhez hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a mazsolát és összedolgozzuk.

3. Kb. 5 cm átmérőjű golyókat formálunk belőle, majd kicsit lelapítjuk a tepsibe, miután kibéleltük azt sütőpapírral.

4. A kis zsemlék tetejét megkenjük tejjel, majd mehet is a sütőbe.
sütési hőfok: 180°C

Túrós mazsolás zsemlék

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Vajas pogácsa B.Borikától
Vajas pogácsa B.Borikától

Felfuttatom az élesztőt a cukros langyos tejben. Összeállítom a tésztát: liszt, élesztő, vaj, só, zsír, tejföl, tojássárgája. Lágy, de nem túl ragacsos tészta legyen. 30 perc pi...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Aszalt paradicsomos, fetával töltött kenyér
Aszalt paradicsomos, fetával töltött kenyér

Tálba készítem az összes hozzávalót és rugalmas, hólyagos tésztát dagasztok. Szükség szerint kevés vizet vagy lisztet lehet adni a tésztához, ha túl lágy vagy éppen túl kemény le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Szevike
HAGYOMÁNYOS FOSZLÓS FRANCIA PÉKSÜTEMÉNY
HAGYOMÁNYOS FOSZLÓS FRANCIA PÉKSÜTEMÉNY

Először is felfuttattam az élesztőt- 1 pohár meleg tejbe belemostam az élesztőt, hozzákevertem 1 kanál cukrot és 2 kanál lisztet. Meleg helyen, letakarva 25 percig kelesztettem. B...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Bajor sós perec
Bajor sós perec

Először az élesztőt futtassuk fel, amihez használjunk langyos vizet, amibe szórjunk cukrot, és morzsoljuk bele az élesztőt. Majd pár perc múlva már használhatjuk is. Egy n...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk