50 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 4 ek olaj, 2 tk só, 1 tk cukor, 2 dl tej, 2 ek tejföl, + a tetejére szezámmag és picike tej
1. A kenyérsütő gép segítségével a hozzávalókból kelt tésztát készítettem. Pontosabban a gép kidolgozta, aztán egy enyhén lisztezett tálba kitettem a gömböcöt, letakartam és hagytam duplájára nőni.
2. Óvatosan átgyúrtam, 80 dkg-ot nyomott, tíz kiflicske lesz belőle.
3. A gombóckákat egyenként négyzet alakúra nyújtottam, majd keresztbe felcsavartam, kicsit meghajlítottam. sütőlemezre téve megkentem pici langyos tejjel és megszórtam szezámaggal.
4. Letakartam és hagytam még fél órát pihenni.
5. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt sültek meg.
6. Még forrón megspricceltem őket egy kis vízzel, hogy fényesek legyenek.
Míg a sütő melegszik hagyni kell sűrűsödni. Bagettformába osztani a tésztát,magvakkal szórni és előmelegített 175 fokos,légkeveréses sütőben,35 percig sütni. Nekem 3 db.kb.200g.-...
Elkészítési idő:1. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Az átszitált lisztben elkeverjük a 2 evőkanál cukrot és csipet sót, majd hozzáadjuk az 1 tojást, olvasztott vajat, a vanília aromát, a...
Elkészítési idő: