50 dkg tönkölybúza liszt, 5 dkg vaj v. margarin, 2 dkg élesztő, 1 dl tej, 1,5 dl víz, 2 kk só, 1 kk cukor
1. Az élesztőt, a tejjel, a cukorral és kevés liszttel felfuttattam, majd mindent a kenyérsütő gépbe tettem és dagasztás, pihentetés, dagasztás, kelesztés programra kapcsoltam.
2. Amikor megkelt a gépből kivettem és kör alakúra nyújtottam, majd 8 egyenlő részre vágtam.
3. Az egyes darabokat a hosszabbik részüknél fogva föltekertem és egy tepsibe tettem.
4. Ismét hagytam kelni, majd lekentem tejjel elkevert tojássárgájával és hideg sütőbe tettem be sülni.
5. A sütőt 160 fokra állítottam és így sült kb. 35 percig.
A tojás és a vaj kivételével mindent összekeverünk, és legalább 30 percig pihentetjük. A pihentetés után beletesszük a tojást és a vajat, majd alaposan kidagasztjuk. Meleg helye...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyük egy tálba a kefirt, majd adjuk hozzá a sót, a cukrot és a szódabikarbónát, keverjük jól össze. Ezután tegyük bele a reszelt sajtot és a lisztet, gyúrjuk meg a tésztát. Ossz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzáadott víz mennyisége nem mindig egyforma. Csak addig gyúrom, míg simának nem érzem a tésztát. Kétszer kelesztem, a másodikat már a tepsiben, kb.: kétszer háromnegyed órát. M...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes