50 dkg tönkölybúza liszt, 5 dkg vaj v. margarin, 2 dkg élesztő, 1 dl tej, 1,5 dl víz, 2 kk só, 1 kk cukor
1. Az élesztőt, a tejjel, a cukorral és kevés liszttel felfuttattam, majd mindent a kenyérsütő gépbe tettem és dagasztás, pihentetés, dagasztás, kelesztés programra kapcsoltam.
2. Amikor megkelt a gépből kivettem és kör alakúra nyújtottam, majd 8 egyenlő részre vágtam.
3. Az egyes darabokat a hosszabbik részüknél fogva föltekertem és egy tepsibe tettem.
4. Ismét hagytam kelni, majd lekentem tejjel elkevert tojássárgájával és hideg sütőbe tettem be sülni.
5. A sütőt 160 fokra állítottam és így sült kb. 35 percig.
Külön edényben keverjük össze a száraz és folyékony alapanyagokat, majd öntsük egybe és gyúrjuk össze. 5 percig pihentessük a tésztát. Ezután bambuszrostliszttel megszórt munkafe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű60 dkg lisztet, elkeverek mokkáskanál sóval, teszek bele fél dl olajat, 1 tojássárgáját, majd kidolgozom kb 3,5 dl langyos cukrozott tejben felfuttatott 5 dkg élesztővel. Hagyom a...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesDagasztani, 40 percig beolajozott tálban keleszteni. 100 grammos adagokat gombóc alakúra formázni, 10 percig így pihentetni. Háromszög alakba vékonyan megformázni olajos felületen...
Elkészítési idő: 100 pec Nehézség: Könnyű