menu

Családireceptkönyv.hu

Kovászos uborka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg kovászolni való uborka, 1 liter langyos víz, 1 ek só, 1 cs friss kapor, 1 fej fokhagyma (5-10 dkg), 10-30 dkg kenyér (sercli)

Elkészítés:


1. Az uborkát megmosva, végeit levágva ízleléssel ellenőrizzük, nem keserű-e, ha igen, tovább levágjuk, amíg íztelen vagy édes nem lesz.

2. Legalább 2 literes üvegbe alulra pár szál kaporlevelet, szeletelt fokhagymát leterítünk, az uborkát mind a két oldaláról átvágjuk hosszában úgy, hogy a vágások egymásra merőlegesek legyenek, kb. 1-1,5 cm megmarad egészben, elrendezzük az üvegben.

3. Feltöltjük a langyos vízzel, amiben a kanál sót elkevertük.

4. A kenyeret a tetejére beszorítjuk, és addig töltjük vízzel, amíg el nem fedi kb. 1 cm magasan.

5. Napos helyre kitesszük.

6. Három nap múlva a kenyeret eltávolítjuk a tetejéről, az uborka levét egy tálba leszűrjük, az uborkát és fokhagyma darabokat leöblítve beletesszük.

7. Kb. 3 napig a hűtőben tartjuk, utána bármikor fogyaszthatjuk.

Kovászos uborka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bory mama
Vegyes savanyúság
Vegyes savanyúság

Összekeverjük a felaprított hozzávalókat, majd rétegezve megszórjuk a fűszerekkel. 24 óra alatt többször átforgatjuk, utána üvegekbe töltve tároljuk. Nem romlik meg akkor sem,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Sós-vizes uborka
Sós-vizes uborka

A kaprot alulra teszem. Rárakom az uborkákat állítva, szépen sorban, egymás mellé közé teszem a fokhagymákat ízlés szerin. Ez el is maradhat A meleg sóoldattal teleöntöm, kistá...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sós uborka zacskóban
Sós uborka zacskóban

Az uborkákat ugyanúgy készítjük elő, mintha kovászolnánk, megmossuk, a nagyobbacskák végeit levágjuk, két oldalról bemetsszük, ha kisebbek akkor fogpiszkálóval/hústűvel kicsit megs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csaba
Cékla befőzve
Cékla befőzve

A céklát megmossuk és héjában megfőzzük (kb. 1,5-2 óra fedő alatt). Ha meghámozzuk, és úgy főzzük meg, akkor a főzőlevet is felhasználhatjuk. Főzés után karikákra vágjuk és ü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk