menu

Családireceptkönyv.hu

Kovászos uborka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg kovászolni való uborka, 1 liter langyos víz, 1 ek só, 1 cs friss kapor, 1 fej fokhagyma (5-10 dkg), 10-30 dkg kenyér (sercli)

Elkészítés:


1. Az uborkát megmosva, végeit levágva ízleléssel ellenőrizzük, nem keserű-e, ha igen, tovább levágjuk, amíg íztelen vagy édes nem lesz.

2. Legalább 2 literes üvegbe alulra pár szál kaporlevelet, szeletelt fokhagymát leterítünk, az uborkát mind a két oldaláról átvágjuk hosszában úgy, hogy a vágások egymásra merőlegesek legyenek, kb. 1-1,5 cm megmarad egészben, elrendezzük az üvegben.

3. Feltöltjük a langyos vízzel, amiben a kanál sót elkevertük.

4. A kenyeret a tetejére beszorítjuk, és addig töltjük vízzel, amíg el nem fedi kb. 1 cm magasan.

5. Napos helyre kitesszük.

6. Három nap múlva a kenyeret eltávolítjuk a tetejéről, az uborka levét egy tálba leszűrjük, az uborkát és fokhagyma darabokat leöblítve beletesszük.

7. Kb. 3 napig a hűtőben tartjuk, utána bármikor fogyaszthatjuk.

Kovászos uborka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csalamádé télire
Csalamádé télire

káposztát -uborkát -zöld paradicsomot legyaluljuk -a paprikát csíkokra vágjuk -egy nagy edénybe tesszük -rászorjuk a cukrot,+ sót + borként -rálocsoljuk az ecetet és kézzel jól...

Elkészítési idő: 120
Nehézség: Közepes
share
Avatar Cékla eltevése
Cékla eltevése

Elkészítés: köménymagot a megmosott üvegekbe szórjuk. Céklát megmossuk, megfőzzük fél puhára, majd felszeleteljük és üvegekbe rakjuk. A levet felfőzzük és a forrólével felöntjük. F...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Marinált fokhagyma
Marinált fokhagyma

A fokhagymafejeket alaposan megtisztítjuk, megmossuk, szorosan beletesszük az előkészített, sterilizált üvegekbe, leöntjük forró vízzel, lefedjük fedővel, egy éjszakára így hagyjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fermentált uborka
Fermentált uborka

Az uborkákat alaposan megtisztítottam, négybe vágtam (ne essen szét!). Az üveg aljára tettem a kaprot, fűszereket. Az uborkákat az üvegbe sorakoztattam, közéjük tettem a feldarabol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk