500 g fejes káposzta, 150 g sárgarépa (nyers, megpucolt), 55 g porcukor,
0,5 tk só, 0,3 tk bors - fekete (őrölt), 60 ml 2,8%-os tej, 150 g majonéz, 1 ek fehérborecet, 2,5 ek citrom leve
1. Először a káposztát csíkozzuk fel.
2. A megtisztított répát nagy lyukú reszelőn reszeljük le és adjuk hozzá.
Jól keverjük össze őket.
3. Először a porcukorhoz adjuk hozzá a sót, borsot, tejet és majonézt.
4. Az ecetet és a citromlevet is adjuk hozzá.
5. Végül keverjük simára a szószt.
6. Öntsük a salátára és jól keverjük össze az egészet, majd legalább két órára tegyük a hűtőbe.
7. 2 óra leteltével újra forgassuk át és már fogyaszthatjuk is!
Az uborkát alaposan megmosom, hosszában bevágom. A káposzta külső leveleit leszedem, negyedelem, és vékonyan felszeletelem. A kapor felét, a kissé megroppantott, pucolatlan fokh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott és leszárítgatott kaporról le kell csipkedni a leveleket és fél kilónként 2 kiskanál jódmentes sóval kell besózni. Várni kell,míg pici levet ereszt, majd steril üvegbe...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézÉdesanyám isteni csalamádéja? 1,5 kg paprika 1,5 kg uborka 1,5 kg hagyma 1,5 kg sárgarépa 1,5 kg káposzta A zöldségekre felszeletelés után ezt a levet öntjük. Így áll 1 nap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót a tejjel felforraljuk, majd szűrőn leszűrjük. A leszűrt tejes-túróhoz hozzáadjuk a vajat, a sót, és a szódabikarbónát. Feltesszük főni, állandó keverés mellett 10 percig fő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű