500 g fejes káposzta, 150 g sárgarépa (nyers, megpucolt), 55 g porcukor,
0,5 tk só, 0,3 tk bors - fekete (őrölt), 60 ml 2,8%-os tej, 150 g majonéz, 1 ek fehérborecet, 2,5 ek citrom leve
1. Először a káposztát csíkozzuk fel.
2. A megtisztított répát nagy lyukú reszelőn reszeljük le és adjuk hozzá.
Jól keverjük össze őket.
3. Először a porcukorhoz adjuk hozzá a sót, borsot, tejet és majonézt.
4. Az ecetet és a citromlevet is adjuk hozzá.
5. Végül keverjük simára a szószt.
6. Öntsük a salátára és jól keverjük össze az egészet, majd legalább két órára tegyük a hűtőbe.
7. 2 óra leteltével újra forgassuk át és már fogyaszthatjuk is!
A hozzávalókat összekeverjük és beledobáljuk a különböző zöldségeket . Hűvös , sötét helyen tartjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, és gondosan megmossuk, majd lecsepegtetjük. Ugyanígy járunk el a brokkolival is. A paprikát megmossuk kicsumázzuk, és vékony csíkokra va...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkák két végét levágjuk, özepüket 4-5 cm hosszan behasítjuk. 5 percig forraljuk a vizet a sóval, kissé hűlni hagyjuk. Egy 5 literes, bő szájú üveg aljára terítjük a kapor f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkákat mosás után vékonyra szeletelem, a hagymát pucolás után szintén. Egy nagy „lavórba” tettem őket, megszórtam a sóval, mustármaggal, borssal, cukorral, majd nyakon öntö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű