500 g fejes káposzta, 150 g sárgarépa (nyers, megpucolt), 55 g porcukor,
0,5 tk só, 0,3 tk bors - fekete (őrölt), 60 ml 2,8%-os tej, 150 g majonéz, 1 ek fehérborecet, 2,5 ek citrom leve
1. Először a káposztát csíkozzuk fel.
2. A megtisztított répát nagy lyukú reszelőn reszeljük le és adjuk hozzá.
Jól keverjük össze őket.
3. Először a porcukorhoz adjuk hozzá a sót, borsot, tejet és majonézt.
4. Az ecetet és a citromlevet is adjuk hozzá.
5. Végül keverjük simára a szószt.
6. Öntsük a salátára és jól keverjük össze az egészet, majd legalább két órára tegyük a hűtőbe.
7. 2 óra leteltével újra forgassuk át és már fogyaszthatjuk is!
1. A hozzávalókat karikára vágjuk, a káposztát vékony szeletekre, gyengén besózzuk, 1-2 órát állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk. 2. Összekeverjük a hozzávalókat, majd üvegekbe tö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÍgy készül: Szóval veszek 1 befőttes üveget, megtöltöm mindenféle jóval. Egy tálban elkeverek annyi vizet, ami ellepi a zöldséget, sóval (fél literes üveghez 1 teáskanál) és 1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket felszeletelem és lábosba rakom.Cukorral, sóval szórom és 10 órát hagyom állni. Átforgatom és üvegekbe adagolom, majd a kieresztett lével felengedem őket. Almacetet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű• A megtisztított zöldségeket vékonyan felszeleteljük. Az uborkát nem kell megpucolni, csak egyszerűen uborkaszeletelőn le kell gyalulni. Ha igazán mutatós üvegeket szeretn...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű