3 kg uborka, 3 kg káposzta, 3 kg hagyma, 2 kg paprika. A léhez: 2 l víz, 2 ek só, 30 dkg cukor, mustármag, babérlevél, 4 dl 20%-os ecet, 1 csapott mk bórkén, szemes bors
1. A hozzávalókat karikára vágjuk, a káposztát vékony szeletekre, gyengén besózzuk, 1-2 órát állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk.
2. Összekeverjük a hozzávalókat, majd üvegekbe töltjük.
3. Hozzáadjuk a fűszereket.
4. A lét felforraljuk a bórkén nélkül.
5. Amikor kihűlt, akkor tesszük bele, majd a zöldségekre öntjük. Lezárjuk.
6. Kb. 1 hónap múlva fogyasztható.
A hozzávalókat a sóval ecettel cukorral,citromsavval jól átforgatjuk. Pár órát állni hagyjuk.Üvegekbe tömködjük. Tetejére csipet borkén.
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA megmosott paradicsomokat összekeverem a hozzávalókkal . A felöntőlevet elkészítem felforralom,és a szépen elrendezett paradicsomokra öntöm.A felöntőléhez a lecukrozott paradicsom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát megpucolom szeletelem vékonyan a paradicsomot is hozzávágom,fokhagymát és a paprikát is hozzá vágom,sózom.És az ízesített lével összekeverem.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított uborkát beüvegezzük és forróvízben addig dunsztoljuk amíg a színe megváltozik.Akkor a tüzet lezárjuk és ha kihült akkor vesszük csak ki a meleg vízből.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű