Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Csalamádé


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 kg uborka, 3 kg káposzta, 3 kg hagyma, 2 kg paprika. A léhez: 2 l víz, 2 ek só, 30 dkg cukor, mustármag, babérlevél, 4 dl 20%-os ecet, 1 csapott mk bórkén, szemes bors

Elkészítés:


1. A hozzávalókat karikára vágjuk, a káposztát vékony szeletekre, gyengén besózzuk, 1-2 órát állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk.

2. Összekeverjük a hozzávalókat, majd üvegekbe töltjük.

3. Hozzáadjuk a fűszereket.

4. A lét felforraljuk a bórkén nélkül.

5. Amikor kihűlt, akkor tesszük bele, majd a zöldségekre öntjük. Lezárjuk.

6. Kb. 1 hónap múlva fogyasztható.

Csalamádé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csalamádé Vali módra
Csalamádé Vali módra

A hozzávalókat a sóval ecettel cukorral,citromsavval jól átforgatjuk. Pár órát állni hagyjuk.Üvegekbe tömködjük. Tetejére csipet borkén.

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Fokhagymás- gyömbéres paradicsom
Fokhagymás- gyömbéres paradicsom

A megmosott paradicsomokat összekeverem a hozzávalókkal . A felöntőlevet elkészítem felforralom,és a szépen elrendezett paradicsomokra öntöm.A felöntőléhez a lecukrozott paradicsom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vegyes saláta
Vegyes saláta

Az uborkát megpucolom szeletelem vékonyan a paradicsomot is hozzávágom,fokhagymát és a paprikát is hozzá vágom,sózom.És az ízesített lével összekeverem.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csemege uborka
Csemege uborka

A megtisztított uborkát beüvegezzük és forróvízben addig dunsztoljuk amíg a színe megváltozik.Akkor a tüzet lezárjuk és ha kihült akkor vesszük csak ki a meleg vízből.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk