3 kg uborka, 3 kg káposzta, 3 kg hagyma, 2 kg paprika. A léhez: 2 l víz, 2 ek só, 30 dkg cukor, mustármag, babérlevél, 4 dl 20%-os ecet, 1 csapott mk bórkén, szemes bors
1. A hozzávalókat karikára vágjuk, a káposztát vékony szeletekre, gyengén besózzuk, 1-2 órát állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk.
2. Összekeverjük a hozzávalókat, majd üvegekbe töltjük.
3. Hozzáadjuk a fűszereket.
4. A lét felforraljuk a bórkén nélkül.
5. Amikor kihűlt, akkor tesszük bele, majd a zöldségekre öntjük. Lezárjuk.
6. Kb. 1 hónap múlva fogyasztható.
1.Az uborkákat jó alaposan megtisztítom, majd levágom a végeit. 2. 3-4 helyen hosszában bevágom az uborkákat, így belül is szépen átjárja majd a sós víz. 3. A befőttesüveg aljá...
Elkészítési idő: 1 óraA paprikát alaposan megmosom, kicsumázom ki, szeleteketvágok. Az elkészített lében kisebb adagokban főzöm ki, egyszerre annyit, hogy a lé ellepje. Pár percig forralom a szeletelt p...
Elkészítési idő:Gogosarii se spala si se taie felii dupa cum doriti (in 4 sau felii mai mici). Se pun intr-un vas mai mare se adauga sarea,otetul, zaharul, salicilul si se amesteca totul bine. Se...
Elkészítési idő: