5-6 db nagy krumpli, só, elvagdosott friss petrezselyem, liszt, amennyit a tészta felvesz, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez
1. A krumplikat megmossuk, majd héjában feltesszük sós vízben főni (de lehet megpucolva is, kisebb darabokra vágva, ekkor előbb megfő, viszont többet veszít vitamintartalmából.)
2. Ha megfőtt a burgonya, megpucoljuk, krumplinyomón áttörjük.
3. Ha nem elég sós, még adunk hozzá ízlés szerint sót.
4. Megvárjuk, míg kicsit kihűl, majd egy kis marék aprított petrezselymet keverünk hozzá, valamint annyi lisztet, amennyit a tészta felvesz, de ne legyen túl kemény, hanem jó kis közepesen lágy tészta maradjon.
5. Az elkészült tésztát tenyerünkkel kígyó formára sodorjuk, majd 8-10 cm-es darabokra vagdossuk.
6. Meghempergetjük őket zsemlemorzsában, és forró olajban kisütjük.
7. Sütés után a felesleges olajat kéztörlőn leitatjuk róla.
Megmossuk a meghámozott és apró kockákra vágott krumplit. Sós vízben puhára főzzük. Még melegen villával összetörjük pépes állagúra. Hozzátesszük a tojást, az apróra vágott petrez...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz újkrumplit megmossuk, edénybe tesszük, és felengedjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje, majd sózzuk. Közepes lángon megfőzzük, de ne túlságosan puhára! A krumplit leszűrjük, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz apró krumplit beletettem egy tálba, annyi vizet öntöttem rá amennyi ellepi, majd dobtam rá 2 teáskanál sót. Így könnyebben lejön a héja. Ezután következett a türelemjáték. Egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bacont csíkozd vagy kockázd fel. Tedd egy serpenyőbe, és pirítsd meg. A krumpli héját kapargasd le, mosd meg, vágd kisebb kockákra, majd kevés olívaolajon párold öt percig. Ha sz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű