5-6 db nagy krumpli, só, elvagdosott friss petrezselyem, liszt, amennyit a tészta felvesz, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez
1. A krumplikat megmossuk, majd héjában feltesszük sós vízben főni (de lehet megpucolva is, kisebb darabokra vágva, ekkor előbb megfő, viszont többet veszít vitamintartalmából.)
2. Ha megfőtt a burgonya, megpucoljuk, krumplinyomón áttörjük.
3. Ha nem elég sós, még adunk hozzá ízlés szerint sót.
4. Megvárjuk, míg kicsit kihűl, majd egy kis marék aprított petrezselymet keverünk hozzá, valamint annyi lisztet, amennyit a tészta felvesz, de ne legyen túl kemény, hanem jó kis közepesen lágy tészta maradjon.
5. Az elkészült tésztát tenyerünkkel kígyó formára sodorjuk, majd 8-10 cm-es darabokra vagdossuk.
6. Meghempergetjük őket zsemlemorzsában, és forró olajban kisütjük.
7. Sütés után a felesleges olajat kéztörlőn leitatjuk róla.
Hagymát, fokhagymát megpárolunk, ráteszünk húsos szalonna- kockákat... ( jó sokat) ezt is jól megpároljuk...egy tepsiben szétterítve, burgonyakarikákat helyezünk rá. sütőben ropo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA brokkolit rózsáira szedjük, csak kevés szárat hagyunk rajta. Késes aprítóban nem túl picire (olyan kisebb zöldborsónyi) darabokra aprítjuk. A zöldfűszereket apróra vágjuk. A br...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, ha szükséges 1-2 kávéskanál lisztet tehetünk még bele, forró bő olajban kisütjük.
Elkészítési idő: 0,5 Nehézség: KönnyűA krumplipürét kikeverjük a liszttel, sütőporral. Az egész tojást enyhén felverjük. Jól beledolgozzuk a krumplis masszába, Fűszerezzük, végül a lereszelt sajtot is belekeverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű