5-6 db nagy krumpli, só, elvagdosott friss petrezselyem, liszt, amennyit a tészta felvesz, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez
1. A krumplikat megmossuk, majd héjában feltesszük sós vízben főni (de lehet megpucolva is, kisebb darabokra vágva, ekkor előbb megfő, viszont többet veszít vitamintartalmából.)
2. Ha megfőtt a burgonya, megpucoljuk, krumplinyomón áttörjük.
3. Ha nem elég sós, még adunk hozzá ízlés szerint sót.
4. Megvárjuk, míg kicsit kihűl, majd egy kis marék aprított petrezselymet keverünk hozzá, valamint annyi lisztet, amennyit a tészta felvesz, de ne legyen túl kemény, hanem jó kis közepesen lágy tészta maradjon.
5. Az elkészült tésztát tenyerünkkel kígyó formára sodorjuk, majd 8-10 cm-es darabokra vagdossuk.
6. Meghempergetjük őket zsemlemorzsában, és forró olajban kisütjük.
7. Sütés után a felesleges olajat kéztörlőn leitatjuk róla.
?A burgonyát nem hámozzuk meg, csak megmossuk és egyforma karikákra vágjuk. ?Olajon fonnyasszuk meg a felkockázott hagymát, majd a petrezselymet és dobjuk rá a burgonyát. ?Forga...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsd elő 200 C-ra. A parázsburgonyákat alaposan mosd meg, és vágd őket félbe. A sütőlemezen kend el az olvasztott vajat. Egyenletesen szórd szét rajta a p...
Elkészítési idő: 35perc Nehézség: KönnyűA burgonyát héjában megfőzzük, a megtisztított burgonyát azonnal, forrón átpréseljük a burgonyanyomón, és kihűtjük. A zsírt a tojással elkeverjük, megsózzuk, hozzáadjuk a kihűtött...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát és a hagymát vékonyan legyaluljuk. Olívaolajon megpároljuk a hagymát, rádobjuk a káposztát, sózzuk, borsozzuk. Kicsit ha megpárolódott, a köménymagot, cukrot, ecetet...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű