menu

Családireceptkönyv.hu

Krokett


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5-6 db nagy krumpli, só, elvagdosott friss petrezselyem, liszt, amennyit a tészta felvesz, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez

Elkészítés:


1. A krumplikat megmossuk, majd héjában feltesszük sós vízben főni (de lehet megpucolva is, kisebb darabokra vágva, ekkor előbb megfő, viszont többet veszít vitamintartalmából.)

2. Ha megfőtt a burgonya, megpucoljuk, krumplinyomón áttörjük.

3. Ha nem elég sós, még adunk hozzá ízlés szerint sót.

4. Megvárjuk, míg kicsit kihűl, majd egy kis marék aprított petrezselymet keverünk hozzá, valamint annyi lisztet, amennyit a tészta felvesz, de ne legyen túl kemény, hanem jó kis közepesen lágy tészta maradjon.

5. Az elkészült tésztát tenyerünkkel kígyó formára sodorjuk, majd 8-10 cm-es darabokra vagdossuk.

6. Meghempergetjük őket zsemlemorzsában, és forró olajban kisütjük.

7. Sütés után a felesleges olajat kéztörlőn leitatjuk róla.

Krokett

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kitti
Petrezselymes újburgonya ?
Petrezselymes újburgonya ?

?A burgonyát nem hámozzuk meg, csak megmossuk és egyforma karikákra vágjuk. ?Olajon fonnyasszuk meg a felkockázott hagymát, majd a petrezselymet és dobjuk rá a burgonyát. ?Forga...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Parmezános-fokhagymas sült burgonya
Parmezános-fokhagymas sült burgonya

A sütőt melegítsd elő 200 C-ra. A parázsburgonyákat alaposan mosd meg, és vágd őket félbe. A sütőlemezen kend el az olvasztott vajat. Egyenletesen szórd szét rajta a p...

Elkészítési idő: 35perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ALICA
Álom finom burgonyagombóc
Álom finom burgonyagombóc

A burgonyát héjában megfőzzük, a megtisztított burgonyát azonnal, forrón átpréseljük a burgonyanyomón, és kihűtjük. A zsírt a tojással elkeverjük, megsózzuk, hozzáadjuk a kihűtött...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gyors párolt káposzta
Gyors párolt káposzta

A káposztát és a hagymát vékonyan legyaluljuk. Olívaolajon megpároljuk a hagymát, rádobjuk a káposztát, sózzuk, borsozzuk. Kicsit ha megpárolódott, a köménymagot, cukrot, ecetet...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk