5-6 db nagy krumpli, só, elvagdosott friss petrezselyem, liszt, amennyit a tészta felvesz, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez
1. A krumplikat megmossuk, majd héjában feltesszük sós vízben főni (de lehet megpucolva is, kisebb darabokra vágva, ekkor előbb megfő, viszont többet veszít vitamintartalmából.)
2. Ha megfőtt a burgonya, megpucoljuk, krumplinyomón áttörjük.
3. Ha nem elég sós, még adunk hozzá ízlés szerint sót.
4. Megvárjuk, míg kicsit kihűl, majd egy kis marék aprított petrezselymet keverünk hozzá, valamint annyi lisztet, amennyit a tészta felvesz, de ne legyen túl kemény, hanem jó kis közepesen lágy tészta maradjon.
5. Az elkészült tésztát tenyerünkkel kígyó formára sodorjuk, majd 8-10 cm-es darabokra vagdossuk.
6. Meghempergetjük őket zsemlemorzsában, és forró olajban kisütjük.
7. Sütés után a felesleges olajat kéztörlőn leitatjuk róla.
főtt céklát lereszelni bacon kocka lepirít rá kis liszt összekever rá a cékla kis víz só ecet v citrom.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMeghámozzuk és apróra lereszeljük a céklát. 3 dl vízben feloldjuk a 1/2 leveskockát és ebben az alaplében főzzük meg a céklát (kb 3 perc fedő alatt). Hozzáadjuk a bulgurt, j...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A burgonyát héjában megfőzzük, egy tálban áttörjük. 2. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet, ízlés szerint a sót és az őrölt szerecsendiót. 3. Villával jól összedolgozzuk...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a hozzávalókat és forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk. Kb. 10 perc múlva leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű