20 dkg szárazbab, 10 dkg sárgarépa, 5 dkg fehérrépa, 3 ek olaj, 2 ek liszt, 2 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 ek ecet, petrezselyem, babérlevél, fűszerpaprika, só
1. Az előkészített babot 1-1,5 liter hideg sós vízben tedd fel főni, s add hozzá a megtisztított, de egészben hagyott vöröshagymát, fokhagymát, meg a babérlevelet.
2. Amikor a bab félig megpuhult, tedd bele a felkockázott répákat is.
3. Közben készíts zsemleszínű rántást, s azt ízesítsd paprikával és finomra vágott petrezselyemmel.
4. Amikor a bab megpuhult, a levest sűrítsd be a rántással és alaposan forrald össze.
5. Végül a simára elkevert tejfölt lassan add a leveshez.
6. Az ecettel való utóízesítést hagyd a fogyasztókra.
A sertéslapockát kockákra vágjuk. A finomra vágott hagymát zsíron üvegesre pirítjuk. Megszórjuk őrölt pirospaprikával, hozzáadjuk a húst, a zúzott fokhagymát, sózzuk, bors...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA répát megtisztítjuk, ujjnyi hasábokra vágjuk. A karfiolt rózsáira, illetve kisebb darabokra szedjük, a zöldpaprikát felszeleteljük, a petrezselymet felaprítjuk. A répát 2,5 lit...
Elkészítési idő: Elk:20,Főzés:40 Nehézség: Könnyű1. A karajcsontokat vízben feltesszük főni nagy lángon, felforraljuk, és 1-2 percig zubogva forrni hagyjuk. 2. Ezt az első levet leöntjük róla, kicsit átmossuk a húst, hogy a mar...
Elkészítési idő: 130 perc Nehézség: KözepesA burgonyákat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A kelkáposztát félbe vágjuk. Torzsáját eltávolítjuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát, szalonnát is apróra vágjuk. A szalonnát olaj...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: Könnyű