menu

Családireceptkönyv.hu

Szárazbableves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg szárazbab, 10 dkg sárgarépa, 5 dkg fehérrépa, 3 ek olaj, 2 ek liszt, 2 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 ek ecet, petrezselyem, babérlevél, fűszerpaprika, só

Elkészítés:


1. Az előkészített babot 1-1,5 liter hideg sós vízben tedd fel főni, s add hozzá a megtisztított, de egészben hagyott vöröshagymát, fokhagymát, meg a babérlevelet.

2. Amikor a bab félig megpuhult, tedd bele a felkockázott répákat is.

3. Közben készíts zsemleszínű rántást, s azt ízesítsd paprikával és finomra vágott petrezselyemmel.

4. Amikor a bab megpuhult, a levest sűrítsd be a rántással és alaposan forrald össze.

5. Végül a simára elkevert tejfölt lassan add a leveshez.

6. Az ecettel való utóízesítést hagyd a fogyasztókra.

Szárazbableves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
gombóc leves 2 krumplis
gombóc leves 2 krumplis

A sertéslapockát kockákra vágjuk. A finomra vágott hagymát zsíron üvegesre pirítjuk. Megszórjuk őrölt pirospaprikával, hozzáadjuk a húst, a zúzott fokhagymát, sózzuk, bors...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Tejfölös karfiolleves
Tejfölös karfiolleves

A répát megtisztítjuk, ujjnyi hasábokra vágjuk. A karfiolt rózsáira, illetve kisebb darabokra szedjük, a zöldpaprikát felszeleteljük, a petrezselymet felaprítjuk. A répát 2,5 lit...

Elkészítési idő: Elk:20,Főzés:40
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Húsleves karajcsontból
Húsleves karajcsontból

1. A karajcsontokat vízben feltesszük főni nagy lángon, felforraljuk, és 1-2 percig zubogva forrni hagyjuk. 2. Ezt az első levet leöntjük róla, kicsit átmossuk a húst, hogy a mar...

Elkészítési idő: 130 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Frankfurti leves
Frankfurti leves

A burgonyákat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A kelkáposztát félbe vágjuk. Torzsáját eltávolítjuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát, szalonnát is apróra vágjuk. A szalonnát olaj...

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk