tésztához: késhegynyi só, 3 darab tojás, 25 dkg finomliszt, 10 dkg Rama vajas íz
töltelék: 75 dkg tehéntúró, 1,5 cs vaníliás pudingpor, késhegynyi só, 2 dl tej, 25 dkg kristálycukor, 6 darab tojás
díszítéshez: 2 dkg szeletelt mandula
1.A tésztához a szoba-hőmérsékletű Ramát a liszttel, a tojásokkal, meg a sóval gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és hűtőszekrénybe tesszük, amíg a töltelék elkészül.
2.Ehhez a tojásokat a cukorral habosra keverjük. Ez elektromos habverővel maximális fokozaton 3 perc.
3. A tejet a pudingporral és a sóval simára dolgozzuk, majd a cukros tojáshoz adjuk.
4. A túrót áttörjük és apránként hozzáadjuk az előző masszát. Nem a túrót keverjük bele, mert nehezebben keveredik el.
5. A tésztával egy Ramával kikent, kb.23 centi átmérőjű tortakarikát egyben kibélelünk úgy, hogy magas pereme is legyen és véletlen se lyukadjon ki sehol, mert akkor a töltelék kifolyik. Épp ezért nem jó, ha először az alját szúrjuk ki a tésztából és az oldalát ehhez tapasztjuk.
6. A túrós tölteléket beleöntjük, majd előmelegített sütőben, közepes hőfokon (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb.1 óra 15 perc alatt megsütjük.
7. Megvárjuk amíg kihűl, végül körben a peremét meghintjük durvára vágott mandulával.
Az egész tojásokat összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval és a tejjel. Ezután hozzászitáljuk a sütőporral összekevert lisztet, majd kézi habverővel simára ke...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA 4 tojás sárgáját 20 dkg cukorral és 4 evőkanal vízzel habzásig kavarjuk. Beleszórjuk a szodabikarbonátot és citrom levet csepegtetünk rá; tovább kavarjuk. A 4 tojás fehérjéből 4...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémhez a tejszínt felforrósítjuk, beletördeljük a fehércsokit, ha teljesen felolvadt, akkor lehűtjük és pár órára a hűtőbe tesszük. A tojásfehérjéket, a csipet sóval...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűElső lépésben piskótatésztát kell is sütni, de lehet kavart, olajosat is, mindkettőhöz jó ez a krém. (Én olajosat készítettem 22 cm-es formában.) A krémehez a mascarponét kihabosí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű