menu

Családireceptkönyv.hu

Zsemle


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


45 dkg finomliszt, 1 km cukor, 2 kk só, 15 g friss élesztő, 50 g olvasztott margarin, 250 ml langyos tej, 1 db tojás

Elkészítés:


1. Dagasztás után egyenlő részre vágtam, megformáztam, majd kelesztettem.

2. Vízzel lekentem és meleg sütőbe téve kb. 30 percig sütöttem.

3. Tetejét különböző magokkal szórtam meg.

Zsemle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar sajtos stangli
sajtos stangli

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd belereszeljük a sajtot, beleszórjuk a sót és jól összekeverjük. Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk 1,5 dl langyos, de nem forró tejben, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar EXTRA  GYORS  ZSEMLE
EXTRA GYORS ZSEMLE

A tejet langyosra melegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt, a cukorral simára keverjük. Felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a sóval egy tálban, a közepébe mélyedést készítünk. Beleö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Aszalt paradicsomos kukorica zsemle (Steiner)
Aszalt paradicsomos kukorica zsemle (Steiner)

Előmelegítem a sütőt 190 Celsius-fokra. A keverőtálba szórom a lisztet, a sütőport és a fűszereket, majd összekutyulom őket. A szárított paradicsomot apró cafatokra nyesegetem, bel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi hamburger zsömle
Házi hamburger zsömle

A lisztet kimérjük és egy tálban összekeverjük a sikérrel, hozzáadjuk a sót, porélesztőt, és szépen sorban a többi hozzávalót. Arra figyeljünk, hogy a hozzávalók szoba-hőmérsékletű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk