45 dkg finomliszt, 1 km cukor, 2 kk só, 15 g friss élesztő, 50 g olvasztott margarin, 250 ml langyos tej, 1 db tojás
1. Dagasztás után egyenlő részre vágtam, megformáztam, majd kelesztettem.
2. Vízzel lekentem és meleg sütőbe téve kb. 30 percig sütöttem.
3. Tetejét különböző magokkal szórtam meg.
Az alapanyagokat alaposan kikeverjük, majd legvégül adjuk hozzá az útifűmaghéjat. Hagyjuk 20 percet állni, majd sütőpapíros tepsire golyókat formálunk belőle, picit lelapítjuk. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összegyúrunk,a langyos vizet fokozatosan adjuk hozzá.Az olaj miatt lehet,kevesebb folyadék is elég. Egy rugalmas,szép fényes tésztát kell kapnunk A kenyér sütő gépbe tessz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejbe tesszük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Amíg felfut ez a keverék, addig kimérjük a fél kg lisztet, majd a közepébe mélyedést készítünk, és a mélyedésbe sót...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót kb. 15-20 perc alatt összedagasztjuk. Eleinte elég ragacsos a tészta, de idővel egyre kezelhetőbb lesz. Ha 10 perc után sem válik el tökéletesen az edénytő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű