menu

Családireceptkönyv.hu

Almás krémes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Tésztához

60 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
20 dkg sertészsír
2 csomag vaníliás cukor
2 db tojás
20 dkg cukor
17 dkg tejföl

1. Krémhez

2 tasak vaníliás pudingpor
3 ek cukor
7 dl tej

2. Krémhez

25 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor

Almás részhez

6 nagy db alma
10 dkg cukor
3 kávéskanál fahéj

Tetejére

2 dkg étcsokoládé

Elkészítés:


A lisztet a zsírral, sütőporral elmorzsoljuk, majd hozzáadva a tojásokat, vaníliát, kristálycukrot, kis doboz tejfölt összegyúrjuk, és 3 részre osztjuk.
Egy nagy tepsi hátoldalát kizsírozzuk, és 28 cm x 35 cm-es lapra kinyújtott tésztát ráhelyezzük. Előmelegített sütőben kb 170 C fokon 10-15 perc alatt készre sütjük. Óvatosan lecsúsztatjuk egy tálcára, és hűlni hagyjuk (még 2 x ismételve).
A vaníliapudingot elkeverjük a kristálycukorral és a tejjel, sűrűre főzzük. Időnként megkeverve langyosra hűtjük.
A margarint a porcukorral és a vaníliacukorral habosra keverjük, és amikor már langyos a főzött pudingos krém, összekeverjük.
A tisztára mosott almákat megreszeljük (reszelve volt 90 dkg), a kristálycukorral és az őrölt fahéjjal megpároljuk. Még langyosan rákenjük az első lapra.
Rárakjuk a második lapot, megkenjük a krémmel úgy, hogy egy kicsi a tetejére is maradjon. Erre tesszük a harmadik lapot, amire a maradék krémet kenjük.
Étcsokoládét reszelünk rá. Hűvös helyre tesszük, és másnap szeleteljük.

Almás krémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Lekváros - Bohém szelet - saját
Lekváros - Bohém szelet - saját

1. 32 dkg lisztet deszkán egyenletesen elkeverünk 1 cs sütőporral, majd összegyúrunk 1 egész tojással, 20 dkg zsírral, 1/2 csomag vaníliás cukorral, 1 citrom reszelt héjával és lev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Gyümölcsrizs gazdagon
Gyümölcsrizs gazdagon

A rizst a tejjel, a cukorral, egy csipet sóval és a vaníliás cukorral puhára főzzük. A tűzről levéve addig hagyjuk lefedve állni, amíg a tejet teljesen magába szívja a rizs. A gyüm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Citromos álom
Citromos álom

A krémhez robot géppel felverem a tejszínt,majd állni hagyom! A tejfölt a cukorral elkeverem,majd hozzáadom 1 citrom reszelt héját és levét. Amikor mindkettő krém kész van ,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Baklava
Baklava

A vajt olvaszd fel és add hozzá az olajat. Egy magas falú tepsit kenj ki vajjal. A réteslap nagysága akkora legyen mint a tepsi. Ehhez az előre csomagolt réteslapot ketté kellett...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk