Tésztához
60 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
20 dkg sertészsír
2 csomag vaníliás cukor
2 db tojás
20 dkg cukor
17 dkg tejföl
1. Krémhez
2 tasak vaníliás pudingpor
3 ek cukor
7 dl tej
2. Krémhez
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
Almás részhez
6 nagy db alma
10 dkg cukor
3 kávéskanál fahéj
Tetejére
2 dkg étcsokoládé
A lisztet a zsírral, sütőporral elmorzsoljuk, majd hozzáadva a tojásokat, vaníliát, kristálycukrot, kis doboz tejfölt összegyúrjuk, és 3 részre osztjuk.
Egy nagy tepsi hátoldalát kizsírozzuk, és 28 cm x 35 cm-es lapra kinyújtott tésztát ráhelyezzük. Előmelegített sütőben kb 170 C fokon 10-15 perc alatt készre sütjük. Óvatosan lecsúsztatjuk egy tálcára, és hűlni hagyjuk (még 2 x ismételve).
A vaníliapudingot elkeverjük a kristálycukorral és a tejjel, sűrűre főzzük. Időnként megkeverve langyosra hűtjük.
A margarint a porcukorral és a vaníliacukorral habosra keverjük, és amikor már langyos a főzött pudingos krém, összekeverjük.
A tisztára mosott almákat megreszeljük (reszelve volt 90 dkg), a kristálycukorral és az őrölt fahéjjal megpároljuk. Még langyosan rákenjük az első lapra.
Rárakjuk a második lapot, megkenjük a krémmel úgy, hogy egy kicsi a tetejére is maradjon. Erre tesszük a harmadik lapot, amire a maradék krémet kenjük.
Étcsokoládét reszelünk rá. Hűvös helyre tesszük, és másnap szeleteljük.
Az almákat megmosom, meghámozom és lereszelem, majd 3 evőkanál kristálycukorral addig főzöm, amíg elfő a leve, majd a végén hozzákeverem a pudingport és azzal is még azzal is megfo...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk, hűtőben pihentetjük a felhasználásig
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés 1.A Ramát a cukorral és a tojással habosra keverjük. Ehhez hozzáadjuk a többi összetevőt, a sorrend mindegy. Csak arra figyeljünk, hogy a lisztet kell utoljára hozzáa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- A fixáló port a zacskón található utasítás szerint készítsd el, majd keverd hozzá a joghurtot és az édesítőszert. - Szilikonos formába tegyél egy réteg krémet, arra rá pedig a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű