Tésztához
60 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
20 dkg sertészsír
2 csomag vaníliás cukor
2 db tojás
20 dkg cukor
17 dkg tejföl
1. Krémhez
2 tasak vaníliás pudingpor
3 ek cukor
7 dl tej
2. Krémhez
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
Almás részhez
6 nagy db alma
10 dkg cukor
3 kávéskanál fahéj
Tetejére
2 dkg étcsokoládé
A lisztet a zsírral, sütőporral elmorzsoljuk, majd hozzáadva a tojásokat, vaníliát, kristálycukrot, kis doboz tejfölt összegyúrjuk, és 3 részre osztjuk.
Egy nagy tepsi hátoldalát kizsírozzuk, és 28 cm x 35 cm-es lapra kinyújtott tésztát ráhelyezzük. Előmelegített sütőben kb 170 C fokon 10-15 perc alatt készre sütjük. Óvatosan lecsúsztatjuk egy tálcára, és hűlni hagyjuk (még 2 x ismételve).
A vaníliapudingot elkeverjük a kristálycukorral és a tejjel, sűrűre főzzük. Időnként megkeverve langyosra hűtjük.
A margarint a porcukorral és a vaníliacukorral habosra keverjük, és amikor már langyos a főzött pudingos krém, összekeverjük.
A tisztára mosott almákat megreszeljük (reszelve volt 90 dkg), a kristálycukorral és az őrölt fahéjjal megpároljuk. Még langyosan rákenjük az első lapra.
Rárakjuk a második lapot, megkenjük a krémmel úgy, hogy egy kicsi a tetejére is maradjon. Erre tesszük a harmadik lapot, amire a maradék krémet kenjük.
Étcsokoládét reszelünk rá. Hűvös helyre tesszük, és másnap szeleteljük.
Minden hozzávalót, a mandulán és a sárgabarackon kívül, összekeverünk botmixerrel. Az így keletkezett tésztát egy 20 centiméter átmérőjű tortaformába öntjük. A tészta tetejére ráhe...
Elkészítési idő:-a margarint belemorzsoljuk a lisztbe -mindent összekeverünk -foliába tekerjük ,,,1 órára a hütőben pihentetjük a tésztát 1/2 cm vékonyra nyújtjuk lisztezett dezskán...
Elkészítési idő: 120 percA cseresznyét megmossuk, lecsepegtetjük, konyharuhára terítve szárazra törölgetjük, kimagozzuk. A diót durvára vágjuk, 8 dkg porcukrot összekeverünk a fahéjjal. Vékonyan kikenünk v...
Elkészítési idő: