menu

Családireceptkönyv.hu

Almás krémes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Tésztához

60 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
20 dkg sertészsír
2 csomag vaníliás cukor
2 db tojás
20 dkg cukor
17 dkg tejföl

1. Krémhez

2 tasak vaníliás pudingpor
3 ek cukor
7 dl tej

2. Krémhez

25 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor

Almás részhez

6 nagy db alma
10 dkg cukor
3 kávéskanál fahéj

Tetejére

2 dkg étcsokoládé

Elkészítés:


A lisztet a zsírral, sütőporral elmorzsoljuk, majd hozzáadva a tojásokat, vaníliát, kristálycukrot, kis doboz tejfölt összegyúrjuk, és 3 részre osztjuk.
Egy nagy tepsi hátoldalát kizsírozzuk, és 28 cm x 35 cm-es lapra kinyújtott tésztát ráhelyezzük. Előmelegített sütőben kb 170 C fokon 10-15 perc alatt készre sütjük. Óvatosan lecsúsztatjuk egy tálcára, és hűlni hagyjuk (még 2 x ismételve).
A vaníliapudingot elkeverjük a kristálycukorral és a tejjel, sűrűre főzzük. Időnként megkeverve langyosra hűtjük.
A margarint a porcukorral és a vaníliacukorral habosra keverjük, és amikor már langyos a főzött pudingos krém, összekeverjük.
A tisztára mosott almákat megreszeljük (reszelve volt 90 dkg), a kristálycukorral és az őrölt fahéjjal megpároljuk. Még langyosan rákenjük az első lapra.
Rárakjuk a második lapot, megkenjük a krémmel úgy, hogy egy kicsi a tetejére is maradjon. Erre tesszük a harmadik lapot, amire a maradék krémet kenjük.
Étcsokoládét reszelünk rá. Hűvös helyre tesszük, és másnap szeleteljük.

Almás krémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
KEKSZES ALMÁS KRÉMES (tortaformában)
KEKSZES ALMÁS KRÉMES (tortaformában)

Az almákat megmosom, meghámozom és lereszelem, majd 3 evőkanál kristálycukorral addig főzöm, amíg elfő a leve, majd a végén hozzákeverem a pudingport és azzal is még azzal is megfo...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Linzer tészta (Bözsi)
Linzer tészta (Bözsi)

Összegyúrjuk, hűtőben pihentetjük a felhasználásig

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karácsonyi maffin
Karácsonyi maffin

Elkészítés 1.A Ramát a cukorral és a tojással habosra keverjük. Ehhez hozzáadjuk a többi összetevőt, a sorrend mindegy. Csak arra figyeljünk, hogy a lisztet kell utoljára hozzáa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katona Eva
Gyü­möl­csös-jog­hur­tos álom­tor­ta
Gyü­möl­csös-jog­hur­tos álom­tor­ta

- A fixáló port a zacskón található utasítás szerint készítsd el, majd keverd hozzá a joghurtot és az édesítőszert. - Szilikonos formába tegyél egy réteg krémet, arra rá pedig a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk