Juhtúró
joghurt
zöldségek
tejföl
snidling
fűszerek
fokhagyma
kapor
főtt cékla
márványsajtos vajkrém
Juhtúrós mártogatós:
15 dkg enyhén sós juhtúró
fél pohár natúr joghurt,
1 kávéskanál reszelt vöröshagyma vagy 1 evőkanál apróra vágott snidling,
1 evőkanál apróra vágott kapor,
1 gerezd fokhagyma.
Simára keverem.
Márványsajtos krém:
20 dkg natúr krémsajt,
10 dkg márványsajt,
1 gerezd fokhagyma,
1 kiskanál fehérbor,
késhegynyi őrölt fekete bors
A hozzávalókat simára keverem.
Céklás mártogatós:
20 dkg főtt cékla, negyed csésze joghurt, 1 tk őrölt koriander
A hozzávalókat keverjük el. Friss citromlével frissíthetjük és préselt fokhagymát is adhatunk hozzá.
Zöldfűszeres mártogatós
20 dkg natúr krémsajt
15 dkg natúr joghurt
1 csokor zöldfűszer
1 tk (csípős) mustár
só, bors
A krémsajtot keverjük össze a joghurttal. Annyi joghurtra lesz szükség, hogy krémes állagú legyen a mártogatós. Keverjük bele a megmosott, leszárított és apróra vágott zöldfűszert és a mustárt.
A hagymát apróra vágjuk (hogy egy kicsit ropogjon a fogunk alatt), a fokit lereszeljük és minden hozzávalóval együtt egy tálban kikeverjük. A tejfölt érdemes kisebb adagokban hozzá...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat keményre főzöm, majd félig kihűtöm és megpucolom. Kiválasztok egy olyan zárható tetejű üveget, amiben a tojások kényelmesen elférnekés marad hely a páclének is. A viz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet megtisztítjuk a szokásos módon, majd kisebb kockákra vágjuk. 2. Ezután késes aprítóban a fűszerekkel együtt pépesítjük. Erősebb botmixerrel is dolgozhatunk a több...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított zöldségeket aprítsuk fel egy nagy tálba: a káposztát és répát kockázzuk fel, (de felcsíkozva is mehet), a hagymát is kockázhatjuk, de akár le is reszelhetjük nagyly...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű