Hozzávalók a mákos tésztához:
3 dl liszt
3 dl porcukor
2 tojás
1 citrom
15 dkg vaj
3 dl tej
3 dl darált mák
fél csomag sütőpor
Hozzávalók a piskótához:
6 tojás
2 kanál víz
8 kanál cukor
8 kanál liszt
A krém hozzávalói:
2 dl tej
1 tojás
3 evőkanál liszt
20 dkg porcukor
25 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom leve
A mákos réteg:
A porcukrot, a tojásokat és a citrom levét és az alapos tisztítás után lereszelt héját habosra kavarjuk a lágy vajjal. Hozzáadjuk a lisztet, a mákot és a sütőport, ezeket is belekeverjük.Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, majd elkészítjük a piskótaréteget.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. Egy másik tálban habosra keverjük a tojások sárgáját a vízzel és a cukorral együtt. Apránként, vigyázva hogy ne törjük össze, beleforgatjuk a habot és hozzáadagoljuk a lisztet is. Alaposan összevegyítjük. A kész masszát ráöntjük a nyers mákos tésztára és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük a két rétegű piskótát.
A kész tésztát kiborítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni.
A krém elkészítése:
A tejet a 3 evk liszttel és a tojással gőz felett, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A vajat a porcukorral, a citrom levével és a vaníliás cukorral habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojásos krémet és a kettőt összevegyítjük.
A kihűlt sütemény tetejére rákenjük a krémet, és csokireszelékkel díszítjük.
A piskótát megsütöm, feltekerem, majd megkenem lekvárral. A zselatint másfél dl vízzel elkészítem, ha langyosra hűlt, hozzáadom a joghurtot és a cukrot. A tejszínhabot felverem a...
Elkészítési idő:6 tojássárga, 30dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, ezeket összekeverjük. 1/8 l olaj, 1/8 l langyos víz, ezeket is hozzákeverjük. Hozzáadunk még 20 dkg lisztet, 4 e.k. kakaót, 1 sütőpo...
Elkészítési idő: 70A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd 4 lapot sütünk. A krém elkészítése: a margarint a cukorral habosra keverjük. Az 1 dl tejet a liszttel sűrűre főzzük. Majd összekeverjük a...
Elkészítési idő: 60 perc2007. Ország Tortája Hozzávalók egy 16 szeletes, 24 cm átmérőjű tortaformához: A piskótához: -12,5 dkg margarin, -3,75 dkg porcukor, -5 dkg tojás sárgája, -17,5 dkg tojás...
Elkészítési idő: