Családireceptkönyv.hu

Kinder Pingvin


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta hozzávalói (2 laphoz):
• 6 tojás
• 6 evőkanál cukor
• 6 evőkanál meleg víz
• 6 evőkanál liszt
• 2 evőkanál keserű kakaópor
• 1 csomag sütőpor

Tejszínes krém:
• 5 dl tejszín (édes Hulala növényi készítmény)
• 1 evőkanál zselatin (vagy 1 csomag zseléfix)
• 1 evőkanál folyékony méz
• 1/2 kávéskanál vanília aroma

Csokoládés krém:
• 10 dkg csokoládé
• 10 dkg Ráma margarin / vaj
• 1 evőkanál víz
• 2 evőkanál olaj
Bevonat:
• 10 dkg étcsokoládé
• 10 dkg Ráma margarin /vaj
• 3 evőkanál olaj
• 1 evőkanál víz

Elkészítés:


A tészta hozzávalóiból 2 lapot süssünk ki, külön-külön, mert vékony lapokat kapunk. Legjobb, ha a hozzávalókat elfelezve, külön keverjük ki a lapokhoz a masszát.
Ehhez a tojások sárgáit keverjük fehéredésig a cukorral, apránként adjuk hozzá a vizet, és keverjük bele a sütőporos, szitált lisztet. A végén a kakaóport szitáljuk bele, és lassan elegyítsük el a masszával, mert így jó sötét színű tésztát kapunk, majd a tojások keményre vert habját is óvatosan keverjük hozzá. A tepsi alját kenjük ki olajjal, béleljük ki sütőpapírral, és azt is kenjük meg, így könnyen le tudjuk majd választani a kisült tésztáról. Öntsük rá a masszát, ügyeljünk arra, hogy egyenletesen terüljön el. Előmelegített sütőben, 200 °C-on süssük ki. Hamar készre sül, ellenőrizzük tűpróbával!
A krém hozzávalóit felezzük el, és ezt is külön-külön készítsük el. A zselatin felét áztassuk be 3 evőkanál vízbe, 5-10 percig hagyjuk állni, míg megduzzad, majd lassú tűzön, kevergetve langyosra oldjuk fel, hogy áttetsző zselét kapjunk. Közben verjük fel a tejszínt kemény habbá, 2-3 kanálnyit keverjünk a zseléhez, és így adjuk a teljes mennyiségű habhoz, így biztos nem csomósodik meg.
Lassan csorgassuk bele a mézet, és verjünk kemény habot belőle. Az alsó lapot visszatesszük a tepsibe, a krémet egyenletesen simítsuk rá, és tegyük hűtőbe. Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét (pici vizet, vagy tejet is adjunk hozzá, hogy lazább legyen). Amikor már felolvadt, adjuk hozzá a margarint és az olajat, és jó alaposan keverjük el, míg egyneművé válik. Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre. Ismét tegyük hűtőbe dermedni! Amikor a csokis réteg megdermed, keverjük ki a tejszín másik felét, és azt is kenjük rá. Erre kerül a másik lap, amit szintén csokoládéval vonunk be.
A süteményt tegyük vissza a hűtőbe. Ez a mennyiség egy 38x22 cm-es formában készül, és meglehetősen kiadós lesz. Akkor tudjuk szépen vágni, ha vékony pengéjű, éles kést forró vízbe mártunk, szárazra törölve vágunk vele, és a kezünk lehetőleg ne remegjen hozzá!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fanta szelet
Fanta szelet

Tészta: A tojások sárgáját a cukorral habosra kikeverem majd hozzáadom a sütőport,kakaót,lisztet és az olajat. Majd a tojásfehérjét felverjük habnak és óvatosan hozzáadom a tészt...

Elkészítési idő: kb 85 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Madártej szelet
Madártej szelet

A piskótához a 8 tojásfehérjét a cukorral habbá verjük. 8 ek lisztben elkeverjük a sütőport, a kemény habhoz adjuk, és megsütjük. (Közepes hőfokon 15-20 perc alatt sül meg.) A kr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Emőke
Bólyi túrós lepény
Bólyi túrós lepény

A sütőt előmelegítjük. A lisztet, a porcukrot és a sütőport egy tálban fakanállal-kézzel összekeverjük, összerázzuk. Normál tepsi aljába 5 dkg margarint elkenünk, darabolunk, maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sárga  mázas kókuszos
Sárga mázas kókuszos

A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és kézi mixerrel alaposan eldolgozzuk, majd cipó alakúra formázzuk. A cipót két részre osztjuk és mindegyiket tepsi méretű téglalappá nyújtj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk