1 piskótalaphoz:
5 tojás
10 dkg porcukor
10 dkg finomliszt
2 dkg kakaópor
6 g sütőpor
2 evőkanál víz
2 evőkanál olaj
csipetnyi só a tojásfehérjébe
Krém:
4 csomag vaníliás pudingpor
1 liter tej
20 dkg vaj
10 dkg margarin
30 dkg kristálycukor
2 evőkanál kakaópor
rum
2 csomag zselés cukor
1 csomag hosszúkás babapiskóta
1 csomag gömbölyű babapiskóta
Csokimáz:
10 dkg étcsokoládé
3 evőkanál étolaj
1 piskóta
Sütök két kakaós piskótalapot. A tojások sárgáját kikeverem a porcukorral, a vízzel, s hozzáadom az átszitált lisztet, a kakaóport, a sütőport, majd a tojásfehérje keményre vert habját is beleforgatom. Sütőpapírral bélelt, 30 × 40 cm-es gáztepsiben 180°C-on megsütöm (tűpróba).
A pudingokat a tejben megfőzöm. Mikor leveszem a tűzhelyről, még forrón hozzákeverem a kristálycukrot, majd kihűtöm. A vajat és a margarint jól kihabosítom, majd a vaníliás krémhez adom, és jól összekeverem. A krémet két részre osztom és az egyik felébe belekeverem a kakaóport és a rumot, a másik feléhez adom a felaprított zselés cukrot.
Az alsó kakaós lapra simítom a kakaós krém felét, majd hosszúkás babapiskótával kirakom, és rásimítom a többi barna krémet. Erre teszek egy sor gömbölyű piskótát, s rásimítom a fehér krémet, amibe belekevertem az apróbbra darabolt zselés cukorkát. Befedem a másik kakaós lappal. A fehér krémből vettem ki egy keveset mielőtt belekevertem a zselés cukorkát, s azzal kentem be a felső lap tetejét. Beraktam a hűtőbe dermedni, majd lekentem csokival. A barna krémmel díszítettem a sütiket.
A mázhoz a csokit és az olajat összeolvasztottam, majd eloszlattam a sütemény tetején. Egy éjszakára tegyük hűtőbe.
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, kettéosztjuk, kinyújtjuk, 2 lapot sütünk belőle. A vaníiliás krémhez a a pudingporokat a liszttel elkeverjük, majd a tejjel és a vízzel megfőz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: A hozzávalókból nyújtható tésztát gyúrunk. 4 részre osztjuk, és tepsi hátán gyorsan megsütjük. Töltelék: A tejet felforraljuk és lassan beleöntjük a grízt. Ha megfőtt és k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzt a tortát 1990-ben alkották meg a dnyipropetrovszki (ukrajna) Fantasy kávézó cukrászai 1990-ben. Óriási lelkesedést váltott ki orosz oldalakon, rengetegen elkészítették, külön...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű