Hozzávalók:
8 tojás
8 ek cukor
6 ek liszt
2 ek kakaópor
Vaníliás krém:
7 dl tej
2 cs vaníliás pudingpor
1 ek zselatin
fél dl víz
3 dl habtejszín
cukor ízlés szerint
Csokis krém:
2 cs csokis pudingpor
7 dl tej
1 ek zselatin
fél dl víz
3 dl habtejszín
cukor ízlés szerint
Rétegek közé:
vajas keksz
Tetejére:
felvert tejszínhab
reszelt csoki
Elkészítés:
4 tojást egészben, robotgép segítségével 6-7 perc alatt felverjük a cukorral, majd fakanál segítségével 4 ek lisztet belekeverünk lazán. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, vagy kivajazzuk és lisztezzük, majd a masszát egyenletesen belesimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük.
A maradék tojásokat is robotgéppel felverjük a cukorral kb 7 perc alatt felverjük, majd 2 ek lisztet és 2 ek kakaóport keverünk bele lazán, majd azt a masszát is egy gáztepsibe simítjuk és 180 fokon ezt is tűpróbáig sütjük.
Míg a lapok hűlnek elkészítjük a krémeket. A pudingporokat elkeverjük a cukorral és a tejjel, majd állandó keverés mellett felfőzzük. Kb fél dl vízben elkeverjük a zselatint és addig melegítjük, míg fel nem olvadt, majd a vaníliás/csokis krémhez keverjük még melegen. A tejszínt felverjük és a langyos/hideg pudinghoz keverjük.
Alulra tesszük a sárga piskótát, rákenjük a csokis krémet. Vajas keksszel kitesszük a krém tetejét (a kekszet meglocsolhatjuk kávéval vagy csokilikőrrel), majd a keksz tetejére simítjuk a vaníliás krémet és a tetejére tesszük a csokis piskótát. A tetejét felvert tejszínhabbal és reszelt csokival díszítjük.
Szeletelés előtt érdemes pár órát pihentetni, hogy a keksz megpuhuljon.
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága
A tészta alapanyagaiból könnyen nyújtható tésztát gyúrunk. Vékonyra nyújtjuk és 2 lapot sütünk belőle. A krémhez a tejet, lisztet a tojássárgájával csomómentesre keverjük, hozzáadj...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: NehézTészta készítése: lisztet keverjük össze a szalalkálival, majd adjuk hozzá a felkockázott vajat, és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá a toj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lapokhoz: Először a sűrített tejet egy jól záródó befőttes üvegbe kinyomjuk. A tetejét rátesszük. Egy fazékba, hideg vízbe állítjuk úgy, hogy az üveg pereméig érjen a víz. Lassú...
Elkészítési idő: Sűtés i: 20perc Nehézség: Könnyű♥TÉSZTA: A porcukrot, tojássárgáját, mézet, tejet és margarint gőz felett felfőzzük és ha már forró, beletesszük a szódabikarbónát, majd sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzákeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes