Hozzávalók:
8 tojás
8 ek cukor
6 ek liszt
2 ek kakaópor
Vaníliás krém:
7 dl tej
2 cs vaníliás pudingpor
1 ek zselatin
fél dl víz
3 dl habtejszín
cukor ízlés szerint
Csokis krém:
2 cs csokis pudingpor
7 dl tej
1 ek zselatin
fél dl víz
3 dl habtejszín
cukor ízlés szerint
Rétegek közé:
vajas keksz
Tetejére:
felvert tejszínhab
reszelt csoki
Elkészítés:
4 tojást egészben, robotgép segítségével 6-7 perc alatt felverjük a cukorral, majd fakanál segítségével 4 ek lisztet belekeverünk lazán. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, vagy kivajazzuk és lisztezzük, majd a masszát egyenletesen belesimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük.
A maradék tojásokat is robotgéppel felverjük a cukorral kb 7 perc alatt felverjük, majd 2 ek lisztet és 2 ek kakaóport keverünk bele lazán, majd azt a masszát is egy gáztepsibe simítjuk és 180 fokon ezt is tűpróbáig sütjük.
Míg a lapok hűlnek elkészítjük a krémeket. A pudingporokat elkeverjük a cukorral és a tejjel, majd állandó keverés mellett felfőzzük. Kb fél dl vízben elkeverjük a zselatint és addig melegítjük, míg fel nem olvadt, majd a vaníliás/csokis krémhez keverjük még melegen. A tejszínt felverjük és a langyos/hideg pudinghoz keverjük.
Alulra tesszük a sárga piskótát, rákenjük a csokis krémet. Vajas keksszel kitesszük a krém tetejét (a kekszet meglocsolhatjuk kávéval vagy csokilikőrrel), majd a keksz tetejére simítjuk a vaníliás krémet és a tetejére tesszük a csokis piskótát. A tetejét felvert tejszínhabbal és reszelt csokival díszítjük.
Szeletelés előtt érdemes pár órát pihentetni, hogy a keksz megpuhuljon.
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága
A keksz felét ledarálom, a másik felé durvára összetöröm. A tejet és a cukrot főni teszem, amikor felforrt, hozzáadom a kakaóport és a rum aromát. Félrehúzom a tűzről és beletesze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alaphoz a hozzávalókat összekeverjük, és kézzel egy 18 cm átmérőjű tortaformába nyomkodjuk. A krémhez az 1,5 dl tejszínt megmelegítjük, hozzáadjuk a darabokra tördelt csokit, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, cukorral, sütőporral, a tojássárgájákkal és kevés tejjel. Gyúrható tésztát készítünk. 22 x 34-es tepsit kizsírozunk, és kilisztezünk. Kb. 1 c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzt a verziót így készítettem: Recept: 12 db-hoz: 25 dkg leveles tésztát elnyújtunk és két egyforma darabot vágunk belőle. Vajas leveles tészta, készítése: Ez nagy adag, de m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű