Családireceptkönyv.hu

Kekszes krémes


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

8 tojás
8 ek cukor
6 ek liszt
2 ek kakaópor

Vaníliás krém:

7 dl tej
2 cs vaníliás pudingpor
1 ek zselatin
fél dl víz
3 dl habtejszín
cukor ízlés szerint

Csokis krém:

2 cs csokis pudingpor
7 dl tej
1 ek zselatin
fél dl víz
3 dl habtejszín
cukor ízlés szerint

Rétegek közé:

vajas keksz

Tetejére:

felvert tejszínhab
reszelt csoki

Elkészítés:


Elkészítés:

4 tojást egészben, robotgép segítségével 6-7 perc alatt felverjük a cukorral, majd fakanál segítségével 4 ek lisztet belekeverünk lazán. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, vagy kivajazzuk és lisztezzük, majd a masszát egyenletesen belesimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük.

A maradék tojásokat is robotgéppel felverjük a cukorral kb 7 perc alatt felverjük, majd 2 ek lisztet és 2 ek kakaóport keverünk bele lazán, majd azt a masszát is egy gáztepsibe simítjuk és 180 fokon ezt is tűpróbáig sütjük.

Míg a lapok hűlnek elkészítjük a krémeket. A pudingporokat elkeverjük a cukorral és a tejjel, majd állandó keverés mellett felfőzzük. Kb fél dl vízben elkeverjük a zselatint és addig melegítjük, míg fel nem olvadt, majd a vaníliás/csokis krémhez keverjük még melegen. A tejszínt felverjük és a langyos/hideg pudinghoz keverjük.

Alulra tesszük a sárga piskótát, rákenjük a csokis krémet. Vajas keksszel kitesszük a krém tetejét (a kekszet meglocsolhatjuk kávéval vagy csokilikőrrel), majd a keksz tetejére simítjuk a vaníliás krémet és a tetejére tesszük a csokis piskótát. A tetejét felvert tejszínhabbal és reszelt csokival díszítjük.

Szeletelés előtt érdemes pár órát pihentetni, hogy a keksz megpuhuljon.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága

Kekszes krémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Csokikrémes kétszersült /Hédi-féle/
Tünde Kedvelnék
Csokikrémes kétszersült /Hédi-féle/

A kétszersülteket beáztatom fél liter forró cukrozott tejbe,ezt lerakosgatom a jénai aljába,először csak a felét..A tetején biztosan emlékszem,hogy főzött tojásfehérje darabkák vol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kekszes mézes krémes
Kekszes mézes krémes

Először a krémet készítjük el. A lisztet a tojással kevés tejjel simára keverjük, a többi tejet felforraljuk és a lisztes pép hozzáadásával sűrűre főzzük, kihűtjük. A vajat a ké...

Elkészítési idő: 75
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kitti
Néger szelet (Ica mama)
Néger szelet (Ica mama)

A tészta elkészítése: A tojások sárgáját 6 evőkanál vízzel és a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport. A tojások fehérjét a másik hat kanál ví...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lajcsi szelet (Anditól)
Lajcsi szelet (Anditól)

♥ Tészta: A lisztbe keverjük el a szódabikarbónát. A többi hozzávalót egy tálba teszünk és gőz felett 5 percig kevergetés közben felfőzzük, levesszük a tűzről és belekeverjük a li...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk