1 kg fehér káposzta
3 evk olaj
5 evk liszt
1 l paradicsomlé vagy egy doboz sűrített paradicsom
1 kanál cukor
babérlevél
bors őrölt kömény
A káposztát vékony csíkokra gyaluljuk és annyi vízben, amennyi éppen ellepi, feltesszük főni.
Fűszerezem és fedő alatt puhára főzöm. Közben világos rántást készítek,belerakom a paradicsomlét, majd a káposztához szűröm. Jól összeforralom, végül cukorral édesítem.
A répát és krumplit megtisztítjuk, felaprítjuk és kevés vízben sóval, cukorral, babérlevéllel, majoránnával és a beleszeletelt fokhagymával megfőzzük. Az utolsó 5 percben hozzáa...
Elkészítési idő: 40 perc1. A káposztát félbevágjuk, torzsáját kimetsszük, a fejet hideg vízben megmossuk, lecsöpögtetjük. Ezután nagyobb (kb. 3×3 centis) kockákra vagy jó ujjnyi széles csíkokra vágjuk, fo...
Elkészítési idő: 1oraAz olajat felmelegíted, egy bő kanál lisztet belekeversz, mehet hozzá a zúzott fokhagyma is. Világosra pirítod és tejjel felengeded. Ebbe a rántásba beleteszed a kiengedett parajt,...
Elkészítési idő:A zöldborsót az olajon megpároljuk, megsózzuk, megcukrozzuk ízlés szerint. Amikor elég puha, rászórjuk a lisztet, és együtt pirítjuk egy kicsit, majd ráöntjük a hideg tejet. Felfo...
Elkészítési idő: 30 perc