1 kg fehér káposzta
3 evk olaj
5 evk liszt
1 l paradicsomlé vagy egy doboz sűrített paradicsom
1 kanál cukor
babérlevél
bors őrölt kömény
A káposztát vékony csíkokra gyaluljuk és annyi vízben, amennyi éppen ellepi, feltesszük főni.
Fűszerezem és fedő alatt puhára főzöm. Közben világos rántást készítek,belerakom a paradicsomlét, majd a káposztához szűröm. Jól összeforralom, végül cukorral édesítem.
A sárgaborsót megmosom, a hagymát apróra vágom és megdinsztelem. A hagymára dobom a sárgaborsót, jól átkeverem és sós vízben puhára főzöm. A fűszereket száraz serpenyőben kissé me...
Elkészítési idő:A sárgaborsót megmossuk és egy edénybe tesszük, felöntjük vízzel és egyszer felforraljuk, majd leszűrjük. A sárgaborsót újra feltesszük főni, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagym...
Elkészítési idő: 1 óraA kelkáposztát megmossuk, kivágjuk a torzsáját és cikkekre daraboljuk. A burgonyát megtisztítjuk és kockákra vágjuk. Sós, köménymaggal és majoránnával ízesített vízben puhára főzzü...
Elkészítési idő:A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk és bő forrásban levő vízben blansírozzuk (2-3 percet főztem), átmossuk jéghideg vízzel és leszűrjük. A krumplit meghámozzuk, nagyobb darabok...
Elkészítési idő: