1 kg fehér káposzta
3 evk olaj
5 evk liszt
1 l paradicsomlé vagy egy doboz sűrített paradicsom
1 kanál cukor
babérlevél
bors őrölt kömény
A káposztát vékony csíkokra gyaluljuk és annyi vízben, amennyi éppen ellepi, feltesszük főni.
Fűszerezem és fedő alatt puhára főzöm. Közben világos rántást készítek,belerakom a paradicsomlét, majd a káposztához szűröm. Jól összeforralom, végül cukorral édesítem.
A burgonyát megmossuk,felkockázzuk, A zöldbabot is megmossuk, végeit levágjuk és körülbelül egyenlő méretű darabokra (kb. 2-2,5 cm) aprítjuk. ( Most fagyasztott zöldbabból készült...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A káposzta külső, sérült leveleit eltávolítjuk. Kettévágjuk, torzsáját kiemeljük, és leveleit vékony csíkokra vágjuk. 2. A hagymát meghámozzuk és megmossuk. 3. A káposzt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sárgaborsót megmosom, a hagymát apróra vágom és megdinsztelem. A hagymára dobom a sárgaborsót, jól átkeverem és sós vízben puhára főzöm. A fűszereket száraz serpenyőben kissé me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kelkáposztát megmossuk, lecsöpögtetjük, torzsáját kivágjuk, leveleit ujjnyi vékony csíkokra szeleteljük. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a fokhagymát és a köménymagot teat...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű