1 kg fehér káposzta
3 evk olaj
5 evk liszt
1 l paradicsomlé vagy egy doboz sűrített paradicsom
1 kanál cukor
babérlevél
bors őrölt kömény
A káposztát vékony csíkokra gyaluljuk és annyi vízben, amennyi éppen ellepi, feltesszük főni.
Fűszerezem és fedő alatt puhára főzöm. Közben világos rántást készítek,belerakom a paradicsomlét, majd a káposztához szűröm. Jól összeforralom, végül cukorral édesítem.
Kb. ½ l vízet felforralok, teszek bele sót és a fagyasztott zöldbabot. Amikor a zöldbab megpuhult, leveszem a tűzrõl és hozzáadom a 1,5 dl tejet. A zsírból és a lisztbõl rántást k...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű- Találtam olyan franciasaláta mixet, amiben pont ezek voltak. - Kevés vajat felolvasztunk egy lábasban, hogy kicsit elkezdjen forrni. - Megforgatjuk benne a zöldségeket. - Maj...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA kelkáposzta torzsáját kivágjuk, a megmaradt káposztát elnegyedeljük, majd felcsíkozzuk. A hámozott burgonyát közepes kockákra vágjuk. A káposztát egy nagy fazékba tesszük,...
Elkészítési idő: 47 perc Nehézség: KönnyűA lencsét átmostam, és a fenti összetevőkkel feltettem főni. Kb. fél óra alatt puhára is főtt, akkor egy másik pici lábosban felmelegítettem az olajat, és a fűszerkeveréket buborék...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Könnyű