1 kg fehér káposzta
3 evk olaj
5 evk liszt
1 l paradicsomlé vagy egy doboz sűrített paradicsom
1 kanál cukor
babérlevél
bors őrölt kömény
A káposztát vékony csíkokra gyaluljuk és annyi vízben, amennyi éppen ellepi, feltesszük főni.
Fűszerezem és fedő alatt puhára főzöm. Közben világos rántást készítek,belerakom a paradicsomlét, majd a káposztához szűröm. Jól összeforralom, végül cukorral édesítem.
A salátákat megmossuk alaposan, negyedekre vágjuk. A szalonnát kockára vágjuk, kisütjük, kiszedjük,majd a zsiradékhoz hozzáadjuk a fokhagymákat aprítva, vagy lereszelv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A zöldborsót (ha mirelit, akkor fagyosan) a vízben főzni kezdjük a sóval, a cukorral/édesítővel és a leveskockával. ◾️Megvárjuk, míg felforr és utána közepes hőfokon puhára főz...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA zöldborsót pici vajon puhára pároljuk csipet cukorral, sóval. Nagy csokor petrezselymet adunk hozzá. Botmixerrel vagy turmixban pürésítjük, hozzákeverünk 2 dl növényi tejszínt,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA mirelit sóskát kevés olajon felolvasztjuk, majd hozzáadunk 6-7 ek. cukrot. 1 púpozott ek. lisztet kevés tejjel és a tejföllel simára és folyósra keverjük, A sóskához öntjük, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű