Családireceptkönyv.hu

Paradicsomsaláta


Írta:

Elk. idő: 1/2 óra
Adag: családi adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


érett, piros paradicsom
néhány szál újhagyma, de jó a vöröshagyma is
ecet

cukor
olívaolaj
bors
petrezselyem

Elkészítés:


A paradicsomokat felkarikázom, tálba rendezem, a rétegek közé szórom a szintén karikákra vágott hagymát. Készítek egy kevés ecetes-cukros salátalevet, azzal megöntözöm, de nem sokkal, nem kell, hogy tocsogjon, mert a paradicsom maga is ereszt majd levet. Tálalás előtt frissen tekerek rá borsot, és megöntözöm egy kis olívaolajjal.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nem árt, ha áll egy-két órát szervírozás előtt, de sokat ne hagyjuk a paradicsomokat az ecetes lében ázni.

Paradicsomsaláta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ilonka
Görög saláta
Görög saláta

Elkészítése A salátás tálat kibéleljük a saláta levelekkel ( nagy edényt használjunk, mert ez az eredeti recept szerint nagy az adag, én mindig az szerint készítem, hogy hány ve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fűszeres görög csirkemell saláta
Fűszeres görög csirkemell saláta

Egy keverőtálban összekeverjük az oregánót, fokhagymaport, fél teáskanál borsot és 1/4 teáskanál sót. Egy kis olajat forrósítunk egy serpenyőben. A csirkemellet és a főszereket a s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kaszinó tojás hidegtálhoz
Kaszinó tojás hidegtálhoz

A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, félbevágjuk, majd a sárgájukat kikaparjuk, sózzuk, borsozzuk és annyi tartárt adunk hozzá, hogy krémes állagú legyen, az apróra vágott pet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk