érett, piros paradicsom
néhány szál újhagyma, de jó a vöröshagyma is
ecet
só
cukor
olívaolaj
bors
petrezselyem
A paradicsomokat felkarikázom, tálba rendezem, a rétegek közé szórom a szintén karikákra vágott hagymát. Készítek egy kevés ecetes-cukros salátalevet, azzal megöntözöm, de nem sokkal, nem kell, hogy tocsogjon, mert a paradicsom maga is ereszt majd levet. Tálalás előtt frissen tekerek rá borsot, és megöntözöm egy kis olívaolajjal.
Nem árt, ha áll egy-két órát szervírozás előtt, de sokat ne hagyjuk a paradicsomokat az ecetes lében ázni.
Úgy tisztítjuk meg a gombát, hogy el ne törjön. Rakjuk száraz bádogtepsibe, majd töltsük meg a juhtúróval. Még ízletesebb ha a túróhoz, apróra vágott újhagymát, petrezselymet is ka...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűAz uborkát meghámozzuk és úgy, mint amikor salátának készítjük, legyaluljuk. Sózzuk, miután állt pár percet, kinyomkodjuk a levét. A zsíron megdinszteljük az apróra vágott fokhagym...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját robotgéppel, habverővel elkezdem kavarni. Ekkor 2-3 csepp citromlét is teszek bele. Mikor már egynemű, kissé habosodik, az olajat egy kanállal nagyon lassan, vék...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz epret forgasd össze egy pár csepp balzsamecettel: ez a lépés azért fontos, mert a balzsamecet kiemeli az eper ízét anélkül, hogy bármennyire is „ecetes” vagy savanykás lenne a v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű