érett, piros paradicsom
néhány szál újhagyma, de jó a vöröshagyma is
ecet
só
cukor
olívaolaj
bors
petrezselyem
A paradicsomokat felkarikázom, tálba rendezem, a rétegek közé szórom a szintén karikákra vágott hagymát. Készítek egy kevés ecetes-cukros salátalevet, azzal megöntözöm, de nem sokkal, nem kell, hogy tocsogjon, mert a paradicsom maga is ereszt majd levet. Tálalás előtt frissen tekerek rá borsot, és megöntözöm egy kis olívaolajjal.
Nem árt, ha áll egy-két órát szervírozás előtt, de sokat ne hagyjuk a paradicsomokat az ecetes lében ázni.
Zuerst die Nudeln bissfest kochen und die Eier hart kochen. In der Zeit alle restlichen Zutaten klein schnippeln und in eine große Schale geben. Das Dressing mache ich immer...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit héjastól felrakjuk főni, sós vízbe. Ha kész,meghámozzuk és hagyjuk kihűlni. A tejfölt a majonézzel,mustárral,porcukorral,a borssal simára keverjük. Közben a lilahagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát felszeleteljük a krumplihámozóval és megsózzuk A trapista sajt kivételével a hozzávalókat összekeverjük. Az uborka szeleteket papírtörlővel leitatjuk a nedvességtől és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA héjában főtt burgonyát hámozzuk meg, és még melegen karikázzuk fel. Öntsük rá a még meleg húslevest és a felkarikázott hagymát. Amikor kihűlt, adjuk hozzá az ecet, olivaolaj, mus...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű