érett, piros paradicsom
néhány szál újhagyma, de jó a vöröshagyma is
ecet
só
cukor
olívaolaj
bors
petrezselyem
A paradicsomokat felkarikázom, tálba rendezem, a rétegek közé szórom a szintén karikákra vágott hagymát. Készítek egy kevés ecetes-cukros salátalevet, azzal megöntözöm, de nem sokkal, nem kell, hogy tocsogjon, mert a paradicsom maga is ereszt majd levet. Tálalás előtt frissen tekerek rá borsot, és megöntözöm egy kis olívaolajjal.
Nem árt, ha áll egy-két órát szervírozás előtt, de sokat ne hagyjuk a paradicsomokat az ecetes lében ázni.
1. Az almát meghámozzuk, félbehasítva a magházát kimetsszük, húsát egycentis kockákra vágjuk, ahogyan a párizsit (sonkát), az uborkát, a főtt tojást, a főtt burgonyát és sárgarépát...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes?80 g margarint megolvasztunk, beletesszük a lisztet és fehéredésig keverjük. ?A tejjel és a tejszínnel elkeverjük és besűrítjük, fűszerezzük és hagyjuk kihűlni. ?A maradék marg...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűSzeleteljük fel a paradicsomokat, az uborkát és a hagymát, majd tegyük egy nagyobb tálba. Egy kisebb tálban készítsük el a salátaöntetet – keverjük össze az olívaolajat, az ecetet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA joghurtot összekeverjük a mustárral, mézzel, sóval, borssal. Beleaprítjuk a lila hagymát és beleborítjuk a lecsepegtetett kukoricát is. Összekeverjük és betesszük a hűtőbe. Ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű