1 kg finomliszt,
2,5 dl forró víz,
2,5 dl tej,
4 evőkanál cukor,
5 dkg élesztő,
2 kávéskanál só,
2 kávéscsésze olaj.
Az élesztőt a tejben felfuttatom, hozzákeverem a vizet.
A liszthez hozzákeverem cukrot, és az élesztős oldattal eldagasztom, közben az olajat is hozzáadom.
Ha a tészta kész, 4 cipót formázok belőle, és letakarva 25-30 percet pihentetem.
Egy-egy cipót kb. 1 cm vastagra nyújtok, utána 8 cikkre vágva felsodrom kifli alakúra.
A kiolajozott tepsibe rakva a tetejüket tojással megkenem, és szezámmaggal beszórom.
Előmelegített sütőben 170-180 fokon megsütöm.
A krémsajthoz hozzáadjuk a mustárt és a tojássárgáját, és alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a reszelt cheddar sajtot, sózzuk, borsozzuk és összekeverjük. Megpirítjuk a kenyerek mindk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat víz és cukor nélkül pépesítjük,préseljük. Ne érintkezzen vassal, vagy acél edénnyel.A borászati szaküzletekben vehetünk speciális sörélesztőt ,5 liter musthoz érdemes 1...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézRózsáira szedem a brokkolit, megmosom és kevés vízben puhára párolom (kb 6-8 perc). Leszűröm, villával összetöröm, hozzákeverem a túrót, a lenmagolajat, ráreszelem a fokhagymát. Íz...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA mazsola-zabpehely mennyiséget 2-3 kisebb adagra osztva dolgoztam össze, mivel ezzel bír el az aprító mérete. Először a zabpehely egy részét (Aldi, kék zacskó) őröltem zabkorpává,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű