1 kg finomliszt,
2,5 dl forró víz,
2,5 dl tej,
4 evőkanál cukor,
5 dkg élesztő,
2 kávéskanál só,
2 kávéscsésze olaj.
Az élesztőt a tejben felfuttatom, hozzákeverem a vizet.
A liszthez hozzákeverem cukrot, és az élesztős oldattal eldagasztom, közben az olajat is hozzáadom.
Ha a tészta kész, 4 cipót formázok belőle, és letakarva 25-30 percet pihentetem.
Egy-egy cipót kb. 1 cm vastagra nyújtok, utána 8 cikkre vágva felsodrom kifli alakúra.
A kiolajozott tepsibe rakva a tetejüket tojással megkenem, és szezámmaggal beszórom.
Előmelegített sütőben 170-180 fokon megsütöm.
1. lépés Keverd össze a tojásokat a porcukorral és a vaníliás cukorral. 2. lépés Add hozzá az olvasztott vajat, majd a lisztet és a sütőport, a citromhéjat+ levet. 3. lépés Be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót villával összetörjük, majd összekeverjük a 3 tojássárgájával, búzadarával, sóval és szódabikarbónával. Ezután hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket is. Ezután...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCsicseriborsókrém (hummusz) - hűtést igényel! Összetevők: csicseriborsó, szezámmag, olívaolaj, só, fokhagyma, citromsav, római kömény Tökmagos csicseriborsókrém - hűtést igényel!...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát vágjunk apróra, és egy kanál zsíron fonnyasszuk meg. Két kiló disznóvért keverjünk össze két kockára vágott zsemlével, vagy néhány kanál főtt rizzsel, tegyünk bele b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű